Ukrajnának már rég át kellett volna állnia a védelemre

2023. szeptember 27. 06:14

Ukrajnának egy új győzelemelméletre van szüksége.

2023. szeptember 27. 06:14
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Az orosz házelnök által felállított «vagy, vagy», a hamis dichotómia klasszikus esete. Ukrajna előtt az idézet kettőnél jóval több lehetséges út áll nyitva.

A dolgok jelenlegi állása szerint azonban egyik sem vezet biztató irányba. Ukrajnának egy új győzelemelméletre van szüksége, ami reálisabban kapcsolja a céljait a rendelkezésére álló eszközökhöz. A támadás és a védelem jelenlegi egyensúlya egyértelműen az utóbbinak kedvez.

Pusztán katonai szemszögből nézve a dolgot Ukrajnának már rég át kellett volna állnia hadászati szinten a védelemre és az offenzív gerjedelmeket a harcászati szintre kellett volna korlátoznia. Ez jobban megfelelt volna a két ország közötti demográfiai asszimetriának is.

Hideg fejjel szemlélve a kialakult helyzetet ez szolgálná a legjobban az ukránok érdekeit. A probléma csupán az, hogy egy de gaulle-i parafrázissal élve, Anglia egy sziget, az USA nem Európában van és Ukrajna érdekei nem a nyugati tengeri hatalmak érdekei.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Vadim Szarahan

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. szeptember 27. 21:23
Mégsem a legjobb védekezés a támadás? :)
powerage
2023. szeptember 27. 18:38
"Ukrajna előtt az idézet kettőnél jóval több lehetséges út áll nyitva." Ha az oroszokon múlik, akkor nem. És mivel Ukrajna nem önálló döntéshozó, csak egy kesztyűbáb, a kérdés csak az oroszokon múlik. Demográfiailag meg gazdaságilag már amúgy is annyi ütést kaptak, hogy ha most azonnal vége a háborúnak, Ukrajnából már az életben nem lesz működő ország.
backsplash
2023. szeptember 27. 18:23
Most azt látom, hogy sok helyen egyszerűen csak megálltak. Nem is ásnak, csak kint hagynak pár embert. A ruszki speciális egységek meg a drónok rájuk járnak folyamatosan és a lyukakban hagyott ukránokat ölik/hurcolják el.
Szutykok
2023. szeptember 27. 17:22
Amikor a magyarok pénzén élősködő orkszopó migráncs mondja meg, hogy mi az ukránok érdeke:DDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!