Szijjártó: Olvasom, elítéltek, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe

2023. szeptember 14. 06:39

Az Európai Parlament határozatban ítélte el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, amiért februárban elment tárgyalni Fehéroroszországba. A tárcavezető közösségi oldalán reagált.

2023. szeptember 14. 06:39

„Megint leszálltunk tankolni Almatiban – kezdte Facebook-bejegyzését Szijjártó Péter. – Olvasom, hogy az Európai Parlament (EP) elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe.” 

Mint ismert, az uniós testület minap egy közös állásfoglalást adott ki, amelyben mások mellett a következő szerepelt: „Az EP sajnálatát fejezi ki a magyar kül- és kereskedelmi miniszter 2023. februári minszki hivatalos látogatása miatt, amely ellentmond a Belarusszal, Oroszországgal és az Ukrajna elleni agresszív háborúval kapcsolatos uniós politikának.”

Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le?

– érdeklődött a magyar miniszter, utalva Eva Kaili szocialista EP-képviselő (korábbi EP-alelnök) botrányára.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. szeptember 16. 14:43
Ez ugyanaz a Szíjjártó, aki tüntetést szervezett a Belarusz nagykövetség elé az elcsalt választások, a lábbal tiport emberi jogok miatt?
KBA98
2023. szeptember 14. 15:31
..és? ez a mocskos EU kit érdekel?
Akitlosz
2023. szeptember 14. 15:27
Mi köze van az EP határozatának a korrupcióhoz? Azt akarja sugallni ez a külügyminiszter, hogy az EP-t megvesztegették, hogy ezt a határozatot hozza?
letsgobrandon-2
2023. szeptember 14. 11:52
fasiszta brüsszeli köcsögök azt is megszabnák kivel állhatunk szóba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!