Szerb lap: a magyarok mintha Portugália vagy Spanyolország szintjén lennének

2023. szeptember 09. 08:20

Ádám Martin is szóba került, akit kinézetre a szerb éjszakai élet brutális figuráihoz hasonlítottak.

2023. szeptember 09. 08:20
SALLAI Roland; MAKSIMOVIC, Nemanja

A sportal.blic.rs szerb portál arról ír, hogy a szerb válogatott, vagyis a Sasok Magyarország elleni gyenge teljesítményét nehéz elemezni. „Egyrészt megvan mindenünk: magasabb kaliberű, nagy klubokban játszó játékosok, tapasztalat, csapatmélység, de hiába. A másik félnek elég egy olyan ász, mint a liverpooli Szoboszlai Dominik és tíz másik, hogy elrejtse a labdát és legyőzzön minket a saját pályánkon. ”

Hozzáteszik: „Az első perctől kezdve azt láttuk, ahogy 

a magyarok ránk erőltetik a ritmusukat, a labdabirtoklást a Maracanában, mintha Spanyolország vagy Portugália szintjén lennének, 

ami elég pusztító érzés volt. Bármennyire is mondjuk, hogy a második félidőben jobbak voltunk, helyzeteket alakítottunk ki, ki kell mondanunk: északi szomszédaink nem izgultak, nem pánikoltak védekezés közben.”

Ezt is ajánljuk a témában

A szerbeket is kipipáltuk: Európa-bajnokság, jövünk!

A csúcskategóriás délszlávokat is elkaptuk idegenben, miénk a világ. Ide jutottunk: a semmiből a valamibe. A reménytelenből az álomszerűbe, pontosabban a valóságba. Kovács Gergő írása.

A novosti.rs Rade Bogdanovic értékelésével foglalkozik, aki sajátos stílusban fogalmazott a találkozó után, különösen Ádám Martinnal kapcsolatban. 

„Megdöbbentem, amikor megláttam a magyar támadót, Ádám Martint, 

aki beállt és úgy nézett ki, mintha a «Beton Haláról» jött volna (Belgrádban az éjszakai élet kultikus központja). Ő is annyit nyom, mint én, én pedig 108 kg vagyok.”

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik