Somkuti: Már gyakorlatilag esély sincs egy kompromisszumos békére

2023. szeptember 14. 19:33

A szakértő szerint Moszkva és Phenjan közeledésének beláthatatlan következményei lehetnek.

2023. szeptember 14. 19:33
Kim Jong Un - Vladimir Putin meeting in Russia

Somkuti Bálint, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatótanára az ATV Start című műsorában arról beszélt, milyen nemzetközi következményei lehetnek Vlagyimir Putyin és Kim Dzsongun találkozásának. A szakértő szerint, bár nehéz megjósolni a jövőt, elindult egy folyamat, ahol a szankcionált országok egymásra találnak. Szerinte Észak-Korea után más országok is felbukkanhatnak, és ennek beláthatatlan következményei lehetnek.

Felhívta a figyelmet, hogy az Észak-Korea által felhalmozott tüzérségi eszközök és tüzérségi lőszerek nagyon hasznosak lehetnek ebben az új típusú háborúban. Hozzátette, az sem véletlen, hogy oroszországi látogatása során a koreai elnök az űrrepülőtérre is ellátogatott. 

Somkuti szerint a háború mostanra eljutott arra szintre, hogy már gyakorlatilag esély sincs egy kompromisszumos békére. Ugyanakkor valami elindulhatott a háttérben, három orosz üzletember ellen például nem hosszabbították meg a szankciókat.

Nyitókép: Kremlin Press Office/Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. szeptember 19. 13:32
Na ő legalább belátja a beláthatatlant.
faramuci
2023. szeptember 15. 06:29
Na most nyitotta ki putyin a fegyverszoba ajtaját......
Kovács Ubul
2023. szeptember 14. 21:56
Orosz részről egyébként mi lenne a "kompromisszum"? Vagy az csak az egyik félre vonatkozik?
Kovács Ubul
2023. szeptember 14. 21:54
A hazai áljobboldal kénytelen egyre kellemetlenebb figuráknak pucsítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!