Putyin közölte Erdogannal: „Készek vagyunk tárgyalni a gabonaügyletről”

2023. szeptember 04. 15:11

Szocsiban találkozott a két vezető.

2023. szeptember 04. 15:11

Vlagyimir Putyin hétfőn Szocsiban közölte Recep Tayyip Erdogan török államfővel, hogy Oroszország nyitott a fekete-tengeri gabonamegállapodásról szóló tárgyalásokra, amely megállapodás segített abban, hogy Ukrajna gabonája piacra kerüljön, és ezáltal enyhítse a globális élelmiszerválságot – számolt be a Reuters.

Felidézték, Oroszország júliusban – egy évvel azután, hogy az ENSZ és Törökország közvetítésével létrejött – kilépett a megállapodásból, és arra panaszkodott, hogy saját élelmiszer- és műtrágyaexportja akadályokba ütközik, és hogy nem jut elég ukrán gabona a rászoruló országokba.

A Szocsiban tartott találkozójuk megnyitóján Putyin azt mondta Erdogannak, hogy reméli, lezárják a törökországi földgázközpontról szóló tárgyalásokat, és kijelentette, hogy a gabonaüzletről is tárgyalni fognak.

Erdogan azt mondta, hogy a világ várja a gabonafolyosó kérdésével kapcsolatos híreket – írta a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Vlagyimir Szmirnov

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2023. szeptember 05. 08:12
Érdekes a nyugati FOS vagy teljesen hallgat a Putyin Erdogan tárgyalásrol vagy csak arrol beszel, hogy Putyin nem enged. Arrol egy szo sem, hogy mi az OK, ami nyilvánvalo,
drogqueen
2023. szeptember 04. 16:41
Szocsi helyett Szocreált olvastam... Nincsenek ilyen véletlenek..
masikhozzaszolo
2023. szeptember 04. 15:33
A gabonaegyezmény haszna az oroszoknak az, hogy csak akkor adhat el Ukrajna gabonát a tengeren keresztül, ha ezt Oroszország is megteheti, szankció nélkül. Ez a haszna belőle. Akár úgy, hogy meg-el-veszi az ukrán gabonát és eladja.
johannluipigus
2023. szeptember 04. 15:32
Ahol élelmiszerválság van, ott nem kell annyit baszni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!