„Parazitáskodnak lájkokért” – Zelenszkij tanácsadója kioktatta azokat, akik szerint kudarcos az ukrán ellentámadás

2023. szeptember 26. 12:09

Podoljak szerint a külföldi tanácsadók úgy tekintenek az ukrán ellentámadásra, mint egy sorozatra, amelyben „túl hosszú az évad, Góliátot három epizóddal ezelőtt kellett volna legyőzni”.

2023. szeptember 26. 12:09
null

Úgy tűnik, Zelenszkij ukrán elnök tanácsadójának figyelmét sem kerülte el a tény, hogy egyre több nyugati tisztviselő és médium ad hangot szkepticizmusának az ukrán ellentámadás kapcsán. Legutóbb például a Bloomberg hasábjain figyelmeztetett arra Niall Ferguson, hogy 

elfogy a Nyugat türelme Ukrajnával kapcsolatban”,

és valóban: egy friss, CNN által közzétett felmérés szerint egy év alatt gyakorlatilag csendben elpárolgott az amerikaiak támogatása Ukrajna felé. 

Ezt is ajánljuk a témában

Podoljak az X-en döntött úgy, hogy visszaszól a kritizálóknak. Szerinte ezek a nyilatkozatok „az írók érzelmi állapotát tükrözi, és a médiadráma logikáját követik.

Ezen politikusok, elemzők a kollektív érzületen parazitáskodnak, hogy ezzel az információs térben előrébb verekedjék magukat, és több lájkot gyűjtsenek”.

Podoljak szerint ennek az eredménye az, hogy a közvélemény „követelni” kezdi az ukrán fegyveres erőktől: „szórakoztassatok minket, vagy nem fogunk szeretni! Túl sokáig tart az évad, unalmas, Góliátot három epizóddal ezelőtt kellett volna legyőzni”.

Ezzel szemben az ukrán politikus úgy véli, hogy a háború nem a történetmesélés szabályait követi, és 

nem mindig abban kell mérni a katonai műveletek sikerességét, hogy mennyi négyzetmétert foglalunk vissza”.

Szerinte a kritikus hangot megütő politikusoknak, tisztviselőknek, elemzőknek el kellene dönteniük:

hetvenkedni akartok, vagy eredményeket vártok? A 100 lájk a fontosabb, vagy az, hogy a történelem jó oldalán álljatok? A történelem ugyanis könyörtelen azok iránt, akik a pillanatban akarnak lehetőséghez jutni”.

Podoljak azzal zárja gondolatmenetét, hogy immunisnak kellene lenni az „érzelmi befolyásolás és a közvélemény fluktuációja iránt”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. szeptember 26. 18:39
immunisnak kellene lenni az „érzelmi befolyásolás és a közvélemény fluktuációja iránt”. akkor ti mar reg nem lennetek))) folyton arra jatszotok
Csigorin
2023. szeptember 26. 18:38
figyu, Davidnak volt sajat parittyaja, nem tarhalt folyton ujakra a tomegbol
KBA98
2023. szeptember 26. 17:22
Vaj'h ki bírja tovább a földi létet Z vagy P?
B_kanya
2023. szeptember 26. 16:04
"Falióra tábornokStingary76 2023. szeptember 26. 12:25 kijev meg három nap alatt elesik, hülyegyerek." Ki mondta ezt, análfrusztrál majomvekker?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!