„Parazitáskodnak lájkokért” – Zelenszkij tanácsadója kioktatta azokat, akik szerint kudarcos az ukrán ellentámadás

2023. szeptember 26. 12:09

Podoljak szerint a külföldi tanácsadók úgy tekintenek az ukrán ellentámadásra, mint egy sorozatra, amelyben „túl hosszú az évad, Góliátot három epizóddal ezelőtt kellett volna legyőzni”.

2023. szeptember 26. 12:09
null

Úgy tűnik, Zelenszkij ukrán elnök tanácsadójának figyelmét sem kerülte el a tény, hogy egyre több nyugati tisztviselő és médium ad hangot szkepticizmusának az ukrán ellentámadás kapcsán. Legutóbb például a Bloomberg hasábjain figyelmeztetett arra Niall Ferguson, hogy 

elfogy a Nyugat türelme Ukrajnával kapcsolatban”,

és valóban: egy friss, CNN által közzétett felmérés szerint egy év alatt gyakorlatilag csendben elpárolgott az amerikaiak támogatása Ukrajna felé. 

Ezt is ajánljuk a témában

Világhírű történész a Bloomberg vezércikkében: elfogy a Nyugat türelme Ukrajnával kapcsolatban

Más stratégiát javasol az ukránoknak Niall Ferguson. A történész nem kertel, rendkívül erős kijelentéseket tesz Kijevvel kapcsolatban.

Podoljak az X-en döntött úgy, hogy visszaszól a kritizálóknak. Szerinte ezek a nyilatkozatok „az írók érzelmi állapotát tükrözi, és a médiadráma logikáját követik.

Ezen politikusok, elemzők a kollektív érzületen parazitáskodnak, hogy ezzel az információs térben előrébb verekedjék magukat, és több lájkot gyűjtsenek”.

Podoljak szerint ennek az eredménye az, hogy a közvélemény „követelni” kezdi az ukrán fegyveres erőktől: „szórakoztassatok minket, vagy nem fogunk szeretni! Túl sokáig tart az évad, unalmas, Góliátot három epizóddal ezelőtt kellett volna legyőzni”.

Ezzel szemben az ukrán politikus úgy véli, hogy a háború nem a történetmesélés szabályait követi, és 

nem mindig abban kell mérni a katonai műveletek sikerességét, hogy mennyi négyzetmétert foglalunk vissza”.

Szerinte a kritikus hangot megütő politikusoknak, tisztviselőknek, elemzőknek el kellene dönteniük:

hetvenkedni akartok, vagy eredményeket vártok? A 100 lájk a fontosabb, vagy az, hogy a történelem jó oldalán álljatok? A történelem ugyanis könyörtelen azok iránt, akik a pillanatban akarnak lehetőséghez jutni”.

Podoljak azzal zárja gondolatmenetét, hogy immunisnak kellene lenni az „érzelmi befolyásolás és a közvélemény fluktuációja iránt”.

Ezt is ajánljuk a témában

Rendkívül rossz hír ez Kijevnek: egy friss felmérés szerint szép csendben elpárolgott az amerikaiak támogatása

A CNN felmérése szerint az amerikai lakosság már nem támogatná mindenáron az ukránokat.

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik