„Nem inoghat meg Ukrajna támogatása” – üzente az ENSZ-ben Joe Biden a világ vezetőinek (VIDEÓ)

2023. szeptember 19. 20:49

„Ha engedjük, hogy Ukrajnát feldarabolják, akkor biztonságban van-e bármely nemzet függetlensége?” – tette fel a kérdést az amerikai elnök.

2023. szeptember 19. 20:49
null

Az amerikai elnök felszólította a világ vezetőit, hogy lépjenek fel az „orosz agresszióval” szemben, és „ne inogjanak meg”

továbbra is támogassák Ukrajnát.

 Joe Biden az ENSZ New York-i Közgyűlésén tartott beszédében azt mondta, ha a világközösség tétlenül nézi Oroszország invázióját, akkor egyetlen nemzet szuverenitása sem lesz biztonságban – idézte az Euronews.

„Oroszország azt hiszi, hogy a világ belefárad, és hagyja, hogy következmények nélkül, brutálisan bánjon Ukrajnával. De én azt kérdezem: ha feladja az Egyesült Államok azt az alapelvét, hogy rávegye a békére az agresszort, akkor ebben testületben bármelyik tagállam is biztos lenne abban, hogy védve van? 

Ha engedjük, hogy Ukrajnát feldarabolják, akkor biztonságban van-e bármely nemzet függetlensége. 

Tisztelettel úgy vélem, hogy a válasz nem” – fogalmazott az Egyesült Államok elnöke.

Egy sor kihívás áll az emberiség előtt

Azonban nem az ukrajnai háború az egyetlen válság a világon. Az ENSZ főtitkára egy sor más, az emberiség előtt álló komoly kihívásra hívta fel a figyelmet.

„A világunk kezd kibillenni a medréből. A geopolitikai feszültségek fokozódnak. Egyre nagyobbak a globális kihívások. És úgy tűnik, képtelenek vagyunk összefogni, hogy közösen válaszoljunk. Számos egzisztenciális fenyegetéssel kell szembenéznünk, az éghajlati válságtól kezdve a bomlasztó technológiákig, és mindezt egy kaotikus átmenet idején tesszük” – hangoztatta António Guterres.

Az ENSZ 78. közgyűléséről készült összefoglalót alább tekinthetik meg:

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó. FILES-UKRAINE-US-RUSSIA-CONFLICT-WAR-DIPLOMACY

 

 

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik