Nem eszik olyan forrón a kását: hiába állt meg hazafele Lengyelországban Zelenszkij, állami vezetőknél nem járt

2023. szeptember 24. 11:12

Az ukrán gabonaexport miatt fagyott be a két ország közötti viszony.

2023. szeptember 24. 11:12

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Volodimir Zelenszkij szombaton, az Egyesült Államokból, illetve Kanadából útban hazafelé megállt a lengyelországi Lublinban, ahol lengyel önkénteseket részesített ukrán állami kitüntetésben.

Az ukrán elnök X-bejegyzésben számolt be Lengyelországi látogatásáról, köszönetet mondva egyúttal a lengyeleknek a háborús támogatásért. 

Azonban, mint azt később a lengyel államfő nemzetközi politikai hivatalának vezetője, Marcin Przydacz közölte, 

Andrzej Duda hivatala nem kapott semmilyen találkozóra vonatkozó javaslatot Zelenszkij lengyelországi tartózkodása alatt

– idézte az illetékeseket a Guardian, hozzátéve, Zelenszkij hivatalos állami szereplőkkel, tisztségviselőkkel így nem találkozott a rövid kitérő során.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, az utóbbi napokban az ukrán gabonaexport miatt fagyos lett a két ország kapcsolata. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken azt üzente Zelenszkijnek, hogy 

ne sértegesse a lengyeleket, 

fenntartva a kemény retorikát Kijevvel szemben az október 15-i választások előtt. A két ország között az ukrán gabonaexport miatt mérgesedett el a viszony, a lengyelek a fegyverszállítások leállítását is belengették, amire Zelenszkij hevesen reagált.

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valerian-0
2023. szeptember 25. 22:54
Zselé csak úgy bejáratos mindenhová? Fura egy világ ez. Egyben éles képet ad a balolda szellemi szintjéröl. Már annyira degeneráltak és beképzeltek a balosok, hogy már a látszatra sem adnak. Minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy tovább terjeszkedjenek a világban, és vissza kell ezeket a zombikat szorítani abba a lyukba, ahonnan kibújtak.
Same
2023. szeptember 24. 22:42
Már várom a hírt, hogy holtan találták zselét, Saját kezével végzett magával. Szájába dugta a pisztolyát miközben pucéran játszotta himnuszt zongoráján…
orokkuruc-2
2023. szeptember 24. 19:04
Kiscsiga 2023. szeptember 24. 17:44.. .. minek BEgetsz? "beduzog" csak a lovári szótárban van, magyarul "duzzog" -ot mondunk!
Kiscsiga
2023. szeptember 24. 17:44
Ilyen az amikor beduzog az ukrán elnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!