Nem eszik olyan forrón a kását: hiába állt meg hazafele Lengyelországban Zelenszkij, állami vezetőknél nem járt

2023. szeptember 24. 11:12

Az ukrán gabonaexport miatt fagyott be a két ország közötti viszony.

2023. szeptember 24. 11:12

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Volodimir Zelenszkij szombaton, az Egyesült Államokból, illetve Kanadából útban hazafelé megállt a lengyelországi Lublinban, ahol lengyel önkénteseket részesített ukrán állami kitüntetésben.

Az ukrán elnök X-bejegyzésben számolt be Lengyelországi látogatásáról, köszönetet mondva egyúttal a lengyeleknek a háborús támogatásért. 

Azonban, mint azt később a lengyel államfő nemzetközi politikai hivatalának vezetője, Marcin Przydacz közölte, 

Andrzej Duda hivatala nem kapott semmilyen találkozóra vonatkozó javaslatot Zelenszkij lengyelországi tartózkodása alatt

– idézte az illetékeseket a Guardian, hozzátéve, Zelenszkij hivatalos állami szereplőkkel, tisztségviselőkkel így nem találkozott a rövid kitérő során.

Mint ismert, az utóbbi napokban az ukrán gabonaexport miatt fagyos lett a két ország kapcsolata. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken azt üzente Zelenszkijnek, hogy 

ne sértegesse a lengyeleket, 

fenntartva a kemény retorikát Kijevvel szemben az október 15-i választások előtt. A két ország között az ukrán gabonaexport miatt mérgesedett el a viszony, a lengyelek a fegyverszállítások leállítását is belengették, amire Zelenszkij hevesen reagált.

Ezt is ajánljuk a témában

Elfajult a gabonathriller: Zelenszkij a legnagyobb támogatójába rúgott bele, ám a válasz sem maradt el

Nem csitul az adok-kapok!

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik