„Soha többé ne sértegesse a lengyeleket” – üzente Morawiecki Zelenszkijnek

2023. szeptember 23. 09:39

„Lengyelország jó hírnevének védelme nemcsak az én kötelességem és becsületem, hanem kormányunk legfontosabb feladata is” – fogalmazott a kormányfő.

2023. szeptember 23. 09:39
MORAWIECKI, Mateusz

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök azt üzente Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy „soha többé ne sértegesse a lengyeleket”, utalva az ENSZ Közgyűlésen tett kijelentéseire – jelentette a Lengyel Sajtóügynökség szeptember 22-én a Kyiv Independent szerint.

Lengyelország jó hírnevének védelme nemcsak az én kötelességem és becsületem, hanem kormányunk legfontosabb feladata is” 

– mondta Morawiecki a lengyel Świdnik város lakóival való találkozóján. Mint ismert, Zelenszkij az ENSZ New York-i székházában tartott beszédében felhívta a figyelmet Ukrajna partnereinek „riasztó” magatartására a gabonaimport tilalmával kapcsolatban. Az elnök szerint ezek a nemzetek akaratlanul is segítik Oroszországot tetteikkel. Bár konkrét országokat nem nevezett meg, a nyilatkozatra nem sokkal azután került sor, hogy Lengyelország, Magyarország és Szlovákia közölte, hogy meghosszabbítja az importkorlátozásokat.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Pawel Supernak

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. szeptember 23. 18:21
Érdekes, a 200ezer legyilkolt lengyelen nem akadtak ki, csak a sértegetésen.
formaegy-2
2023. szeptember 23. 15:04
"Lengyelország jó hírnevének védelme nemcsak az én kötelességem és becsületem, hanem kormányunk legfontosabb feladata is..." Ja, jó hírnév amikor bebújtatok az USA rohadt fosos gyilkos fenekébe, magasról leszarva Európa nyugalmát, békéjét, amikor csesztetitek az oroszokat, miközben olyan ukránokat támogattok akik 100ezer embert, GYEREKET gyilkoltak le brutális kegyetlenséggel, kínok közepette lelték halálukat - LENGYEL GYEREKEK!!!! - olyan ukránokat akik hazugsággal rakétát lőttek L.o.-ra hol ártatlan emberek haltak meg! Kibaszott jó hírnév ami mellet kiálltok! Ja, nektek az hozza a jó hírnevet ha segítettek a rühes gyilkos terrorista USA-nak legyilkoltatni az ukrán embereket, gyerekeket, és tapsoltok ahhoz, hogy a rühesek tönkre vágják Európát, annak békéjét, országokat taposnak, mert nem állnak be nyalni a rühes gyilkos terrorista feneküket, mit TI!!!!!!!!! LENGYELEK!!! Jobb ha kussolsz!
Teréz Pitykéz
2023. szeptember 23. 14:35
Ki ez a genyus nekszt genny lentebb, aki fizettet ballib kommunista kommenteket írogat? Ha ingyen csinálja, akkor csak egy kis csóró szerencsétlen buta!
faramuci
2023. szeptember 23. 14:32
Az polák illedelmesen megköszöni hogy seggberúgták,majd sorban áll a következőért..........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!