Lengyel tisztviselő: Lengyelország addig támogatja Ukrajnát, ameddig szükséges

2023. szeptember 21. 20:51

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó tisztviselő szerint nem fog drámai változás beállni a lengyel-ukrán kapcsolatokban.

2023. szeptember 21. 20:51

A Mandiner olvasói emlékezhetnek rá, hogy Mateusz Morawiecki kijelentette, Lengyelország nem fog több fegyvert szállítani Ukrajnának.

Lengyelországot egészen a közelmúltig Ukrajna egyik leghűségesebb szövetségesének tekintették – emlékeztetett a Reuters.

Lengyelország csak a korábban megállapodott fegyverszállításoknak fog eleget tenni”

– közölte csütörtökön Piotr Müller kormányszóvivő.

Újabb fordulat

„Mindannyian emberek vagyunk, és vannak feszültséggel teli pillanatok...

De ez nem jelenti azt, hogy drámai változás következik be a szövetség egységében,

vagy akár Lengyelország alapvető álláspontjában és eltökéltségében, hogy támogassa Ukrajnát, ameddig csak szükséges” – árulta el a Reuters hírügynökségnek egy névtelenül nyilatkozó tisztviselő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Wojtek RADWANSKI / AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 22. 12:33
"Lengyelország addig támogatja Ukrajnát, ameddig szükséges". Ez a lélegeztetögépen életben tartott páciensek esetében is így van.
Agricola
2023. szeptember 22. 10:25
Tegnap még azt mondták: "Lengyelország saját hadseregét szereli fel a legkorszerűbb fegyve-rekkel, már nem szállít hadfelszerelést Ukrajnának!" Ma már azt mondják: "Cáfolják, hogy Lengyelország kihátrálna Ukrajna mögül." Petőfi írta: "Egy egész kis halom kisebb-nagyobb gyermek … Űzi pillangóit a boldog jelennek. Tegnapot felejtett, holnapra nem gondol."
faramuci
2023. szeptember 22. 10:07
Megjött a telefonhívás az oválisból. Farok és álláspont mindjárt felpuhult.....dobzse
Európai téridő
2023. szeptember 22. 07:39
Wódkázás közben kotyogta ki a polyák marha?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!