Kuleba: Nem mi okoztuk a gabonaválságot, de meg tudjuk oldani

2023. szeptember 28. 14:22

Úgy tűnik, az ukrán külügyminiszter szerint Ukrajna már kvázi „ott sem volt”.

2023. szeptember 28. 14:22
null

Úgy tűnik, az ukrán vezetésben elkezdtek szólni a vészjelzők, hiszen a gabonaügy kapcsán komolyan megromlott Kijev viszonya Varsóval – az ukránok egyik legnagyobb támogatójával. Ez késztethette arra Dmitro Kulebát, Ukrajna külügyminiszterét, hogy úgy nyilatkozzon az Interfax-Ukraine hírügynökségnek: Ukrajna kész megoldani a gabonaexport körül kialakult vitát. „A történelem, a jövő és a biztonság egész egyszerűen nem hagy nekünk más választást, minthogy kikecmeregjünk ebből a válságból” – kezdte. Ugyanakkor azt is mondta:

Nem mi okoztuk ezt a válságot, de elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy véget vessünk ennek”.

Véleménye szerint most ebben a témában nagyon erősen hullámzanak az érzelmek, és az október 15-i választás előtt még tovább fokozódhat a hangulat Lengyelországban. „Mi konstruktívak vagyunk, és az Európai Bizottsággal dolgozunk együtt. Nincs szükségünk erre a gabonaháborúra, sem nekünk, sem Lengyelországnak” – fogalmazott az ukrán politikus. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: VANESSA CARVALHO /  Brazil Photo Press / AFP

 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. október 01. 02:44
Nosza.
szarvas-2
2023. szeptember 29. 05:31
Kula bácsi a Karácsony Geriszerű ártatlanságot csillogtat-ők ott sem voltak,csak azok a kurva körülmények.. :)
cikoria-2
2023. szeptember 28. 21:45
ukrajnában nem is terem gabona ,igaz ???
cikoria-2
2023. szeptember 28. 21:43
ilyen arcátlan szar bandát ,mint ezek,még nem hordott a föld.aljas,hazug ,rohadékok.ez meg ahogy kinéz,már az is botrány
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!