Kijátszott szankciók: német CNC-t rendelt az orosz tüzérségi lőszergyár

2023. szeptember 20. 17:44

Mivel Oroszország harmadik feleket és közvetítőket használt, a Spinner nem lehetett tisztában a termék végső rendeltetési helyével.

2023. szeptember 20. 17:44

A Trap Aggressor ukrán információs és érdekvédelmi projekt értesülései szerint az orosz Serov Mechanical Plant állítólag CNC-gépet rendelt a német Spinner gyártótól. A szerkezet szeptember 21-én érkezik meg Törökországon keresztül – adta hírül Anton Gerascsenko, ukrán elnöki tanácsadó X közösségi oldalán.

A Serov Mechanical Plant egy orosz katonai üzem, amely az Ukrajna elleni háborúban használt tüzérségi lőszereket gyártja. 

Az üzem 2023 márciusa óta ukrán szankciók hatálya alatt áll. A CNC-gép, amely számítógépes technológiával precíziós eszközöket készít, az orosz erők által Ukrajnában használt nagy robbanóerejű repeszlövedékek gyártásához szükséges – ismertette a tanácsadó.

Tájékoztatták a gyártót az esetről

Gerascsenko hozzátette, hogy az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség tájékoztatta a német hatóságokat és a Spinnert a helyzetről, kérve a szállítási folyamat leállítását. Úgy tűnik, hogy mivel Oroszország harmadik feleket és közvetítőket használt, a Spinner nem lehetett tisztában a termék végső rendeltetési helyével.

Az ilyen gépek értékesítésének ellenőrzése alapvető fontosságú, ahogy ez a történetből is kiderül – zárta bejegyzését az ukrán politikus.

A vonatkozó posztot alább olvashatják:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Viktor Antonyuk / Sputnik / AFP

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 21. 10:00
>>>Kovács Ubul 2023. szeptember 20. 23:08 Pedig a sárgakomcsi spanjától is rendelhetne a tetves muszka. (Ja, annak sincs, mert szintén ostoba hozzá :)<<< Bárhonnan rendelhetne és rendel is, mert a szankciók nagy büdös lófaszt sem érnek. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 21. 09:58
"Neménvótam"
Ehetős Odó
2023. szeptember 21. 07:00
Szegény kicsi Spinner nem is tudta, hová megy a gép, hehe… A világ fejlődik: 40 évvel ezelőtt a cocom-lista kijátszásához elég volt pár bécsi ügynök, ma a globalizáció korában már kicsit nagyobb körön kell megfuttatni az árut, ha ki akarják játszani a szankciókat.
lauderstenonis-2
2023. szeptember 20. 23:12
Nem jó a Vörös Proletár eszterga?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!