Kijátszott szankciók: német CNC-t rendelt az orosz tüzérségi lőszergyár

2023. szeptember 20. 17:44

Mivel Oroszország harmadik feleket és közvetítőket használt, a Spinner nem lehetett tisztában a termék végső rendeltetési helyével.

2023. szeptember 20. 17:44

A Trap Aggressor ukrán információs és érdekvédelmi projekt értesülései szerint az orosz Serov Mechanical Plant állítólag CNC-gépet rendelt a német Spinner gyártótól. A szerkezet szeptember 21-én érkezik meg Törökországon keresztül – adta hírül Anton Gerascsenko, ukrán elnöki tanácsadó X közösségi oldalán.

A Serov Mechanical Plant egy orosz katonai üzem, amely az Ukrajna elleni háborúban használt tüzérségi lőszereket gyártja. 

Az üzem 2023 márciusa óta ukrán szankciók hatálya alatt áll. A CNC-gép, amely számítógépes technológiával precíziós eszközöket készít, az orosz erők által Ukrajnában használt nagy robbanóerejű repeszlövedékek gyártásához szükséges – ismertette a tanácsadó.

Tájékoztatták a gyártót az esetről

Gerascsenko hozzátette, hogy az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség tájékoztatta a német hatóságokat és a Spinnert a helyzetről, kérve a szállítási folyamat leállítását. Úgy tűnik, hogy mivel Oroszország harmadik feleket és közvetítőket használt, a Spinner nem lehetett tisztában a termék végső rendeltetési helyével.

Az ilyen gépek értékesítésének ellenőrzése alapvető fontosságú, ahogy ez a történetből is kiderül – zárta bejegyzését az ukrán politikus.

A vonatkozó posztot alább olvashatják:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Viktor Antonyuk / Sputnik / AFP

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik