Kanadában a tanár leb*szta a muszlim srácot, mi az, hogy nem jössz Pride-ra?

2023. szeptember 23. 12:31

Mi is elfogadjuk a ti mecseteteket és szokásaitokat, nektek is el kell fogadni a jelenlegi kvázi államvallást, ha itt akartok élni.

2023. szeptember 23. 12:31
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Még a nyáron történt Kanadában (csak most olvasom), hogy a tanár lebszta a muszlim srácot, mondván, hogy az osztálytársaid is elfogadják a te vallásodat, meglátogattak ramadánkor, mi az, hogy nem jössz Pride-ra? És máshol is felmerült, hogy ha itt akartok élni, akkor el kell fogadnotok az LMBTQ kötelező jelenlétét, oktatását, ünnepeit és szokásait.

Ezt is ajánljuk a témában

Kanadában kiakadt egy tanár, amiért a muszlim diákok nem vettek részt az iskolai Pride-on

A pedagógus azt mondta a muszlimoknak, ha így folytatják, akkor nem lehetnek kanadaiak és nem tartozhatnak az országhoz.

Értsd, vannak muszlimok, keresztények, krisnások, hinduk, zsidók, buddhisták, ezeknek vannak szokásaik és ünnepeik, és van az LMBTQ és annak ünnepe, a Pride. Mi is elfogadjuk a ti mecseteteket és szokásaitokat, nektek is el kell fogadni a jelenlegi kvázi államvallást, ha itt akartok élni.
Ez a vallás kicsit (nem is kicsit), olyasmi, mint a régi pogány ünnepek, melyek maradványai egyesek szerint illegális módon és durva formában a boszorkányszombatok, legális módon és kiherélt-szublimált formában a tavaszünnepek formájában élte túl a keresztény dominanciát.

Vallás volt a nacionalizmus, a fasizmus és a kommunizmus is. Ez utóbbiak a judeokereszténység kriptovallásos formái. A tartalom már más, de a mintázatok nagyon hasonlók: kiválasztott nép, üdvtörténet, mindent átalakító forradalomapokalipszis, boldog örök jövő, kollektív üdvözülés, és szinte minden egyéb megvolt profán formában, ami a Bibliában. Most visszamentünk a judeokereszténység előtti fázisba, csak posztmodern formában és tartalommal.  Ha megmarad a civilizáció, a jövőbeli szakemberek közül a vallástörténészek, vallásszociológusok és valláspszichológusok lesznek azok, akik a 19-20-21 századokat mélyebben, lényeglátó módon értelmezni tudják majd.”

Fotó: Emmanuel DUNAND / AFP

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik