Kanadában kiakadt egy tanár, amiért a muszlim diákok nem vettek részt az iskolai Pride-on

2023. június 11. 10:24

A pedagógus azt mondta a muszlimoknak, ha így folytatják, akkor nem lehetnek kanadaiak és nem tartozhatnak az országhoz.

2023. június 11. 10:24
null

A kanadai Albertában muszlim diákokat részesítettek megrovásban egy osztályban, amiért kihagyták a Pride témájú eseményeket – azt közölték velük, hogy ha így folytatják, akkor nem lehetnek kanadaiak és nem tartozhatnak az országhoz.

A Londonderry School meg nem nevezett tanára azzal próbálta büntetni a diákokat, hogy megjegyezte, osztálytársaik megjelentek miattuk a ramadán alatt: „Tiszteletet mutatnak az osztály iránt – a vallásuk iránt” – mondta állítólag a pedagógus. Aki később megjegyezte: más országokban kivégeznek homoszexuálisokat, és ha valaki az osztályból ezt helyesli, annak el kell hagynia Kanadát.

  A tanár szerint a dolog kéirányú: „Ha azt akarod, hogy tiszteljenek azért, aki vagy, ha nem akarod, hogy előítéletesek legyenek veled szemben a vallásod, bőrszíned, akármid miatt, akkor jobb, ha visszaadsz az embereknek, akik különböznek tőled. Ez így működik. Ez egy csere.” Hozzátette: „Kanada nem ebben hisz. A szabadságban hiszünk. Abban hiszünk, hogy az emberek összeházasodhatnak bárkivel, akivel akarnak. Ez van a törvényben – és ha úgy gondolod, hogy nem ennek kéne lennie a törvénynek, akkor nem lehetsz kanadai.”

Jamal Osman, az edmontoni mecset közösségének alelnöke azzal kommentálta az ügyet: a tanár szerint ha más véleményen vagy, akkor az nem kanadai dolog. De a „sokszínűség és befogadás nem azt jelenti, hogy csak egyféleképpen gondolkodunk.”

A kanadai muszlimok nemzeti tanácsának közleménye szerint a dolog „mélyen aggasztó”, a tanár viselkedése „mélyen iszlamofób”.

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2023. június 13. 22:41
"A szabadságban hiszünk. Abban hiszünk, hogy az emberek összeházasodhatnak bárkivel, akivel akarnak. Ez van a törvényben" Ööö... nem ismerem a kanadai törvényeket, de ez az állítás biztosan téves. Pedofília, vérfertőzés, zoofília, nekrofília is belefér a fenti, roppant szabados értelmezésbe, és ezek még a kevésbé elborult változatok. A muszlimoknál a többnejűség is megengedett, érdekes lehet ezt összeegyeztetni a bigámiát is tiltó nyugati jogrenddel. Egyébként a többnejűség sem korlátlanul szabad a muszlimoknál, tehát maradna még ledöntendő korlát a szabadság kiterjesztése előtt. És ha a többnejűség szabad, akkor a többférjűségnek is annak kell lennie, sőt, minden más csoportos házassági változatnak is, beleértve az átmeneti verziókat is, mondjuk orgiák időtartamára, melyek ezáltal szimpla házaséletté alakulhatnának, és a pornófilmek összes változata is legálissá tehető így. A gondolatsor folytatható, a lényeg: NEM LÉTEZIK KORLÁTLAN SZABADSÁG, A KORLÁTAIT MINDIG AZ EMBEREK HATÁROZZÁK MEG, ÉS SOSEM LESZ KÖZÖTTÜK TELJES EGYETÉRTÉS ARRÓL, HOL LEGYENEK EZEK A KORLÁTOK.
njohn
2023. június 12. 18:52
LEsz ott még polgárháború, csak a muszlimok még erősödnek, aztán pártokat alapítanak, aztán kiszorítják az LMBTQ meg minden káros gender-marhaságot, és onnantól már az ilyen tanárok már menekülhetnek Kanadából.
Hyazinth
2023. június 12. 13:06
Nemsokára felakad majd valahová az a kiakadt tanár.
letsgobrandon
2023. június 12. 12:19
Kanadában is van PDSZ? ... jah... CSAK AZ VAN
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!