Jól működik az ukrán hírszerzés: már azt is tudják, hol csapnak le legközelebb az oroszok

2023. szeptember 28. 14:33

A térségben az oroszok 517 lövést adtak le az Ukrán Fegyveres Erők állásaira.

2023. szeptember 28. 14:33

Az ukrán fegyveres erők tudni vélik, hol támadhatnak majd a közeljövőben oroszok – írta meg az Unian. Az orosz erők Kupjanszk irányában kezdik újra felvenni a harcokat. Ilja Jevlash, az Ukrán Fegyveres Erők Keleti Csoportja sajtószolgálatának vezetője közölte, hogy szerinte az orosz megszállók támadó akciókra készülnek Kupjanszk irányában.

Ilja Jevlash elmondta, hogy „a légicsapások jelentős növekedését regisztráljuk”.

Eddig 21 alkalommal vetettek be Szu–35-ös támadó repülőgépeket és Ka–52-es helikoptereket. „Különösen Szeversk és Szerebrjanszk közelében volt a legtöbb ilyen csapás az ellenséges légierő részéről” – mondta Jevlash.

Kiemelte, hogy hogy az oroszok 517 lövést adtak le az Ukrán Fegyveres Erők állásaira, sőt már két alkalommal is sor került katonai összecsapásra.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: DMYTRO SMOLIENKO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. szeptember 29. 00:08
Ott is vannak vajákos asszonyok
B_kanya
2023. szeptember 28. 17:46
"Bitrex®B_kanya 2023. szeptember 28. 15:56 Lehet, hogy kaptak az amcsiktól ilyen lövésszámláló kütyüt, ami a lövéshangokra érzékeny... :D" Az a Penicillin és nem amcsi :) https://en.wikipedia.org/wiki/Penicillin_(counter-artillery_system)
borgia
2023. szeptember 28. 15:19
And please, the Russians are moving to offensive operations. Meanwhile, Bulgaria is pulling a stunt by enacting "aid" for Ukraine in the form of scrap metal, which they will not even push to Ukraine, because the meaning of this "help" lies in the message to the parties to the conflict: we are not interested in pouring gasoline into the Kiev fire. NATO changes its diaper and declares victory for Ukraine.
august
2023. szeptember 28. 15:07
Szerintem a NATO hírszerzést akartak mondani. Ugyanis napjában 2 darab NATO kémrepülőhép van szolgálatban ahogy olvasom, egyik a Krím környékén, a másik hicsit északabbra, és akkor még nem beszéltünk a környező országok megfigyelő drónjairól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!