Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Gulyás Márton továbbra is hallgat arról, mit keres a svéd iskolás gyerekeknek készült, hazánkat lejárató videóban

2023. szeptember 15. 14:19

Balázs Péter, a Bajnai-kormány külügyminisztere az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, a videóban szereplő állítások nem hazugságok, valódi tényeken alapulnak, s a svédek hozzátették a véleményüket.

2023. szeptember 15. 14:19

Ma még nehéz megjósolni, mi lesz a diplomáciai következménye a svéd iskolatévé 2019 óta használt videó-összeállításának, amely – a partizános Gulyás Márton tevékeny közreműködésével – lerombolt demokráciának mutatják be Magyarországot.

A Mandiner egy ott élő olvasónak köszönhetően jutott ehhez az információhoz, s miután ezt közöltük, hatalmas vihart kavart a nyilvánosságban. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyre rákérdeztünk a Kormányinfón is, Gulyás Gergely erre azt mondta, ha Svédországban valóban vetítik az általános iskolákban ezt a hazánkat sértő és lejárató videót, 

akkor a skandináv állam mindent megtesz azért, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat.

Ha ez megfelel a valóságnak, a miniszterelnökséget vezető miniszter azt javasolja Kocsis Máté frakcióvezetőnek, hogy a frakcióülés elején játsszák le, hogy a képviselők nézzék meg, a svédek szerint nincs demokrácia nálunk, és utána döntsenek arról, kívánják-e ezt az országot a NATO-ban látni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szijjártó Péter külügyminiszter sem ment el a dolog mellett. Levelet írt svéd kollégájának, Tobias Billströmnek. A magyar diplomácia irányítója úgy fogalmazott: „Önök sürgetik országgyűlési képviselőinket, hogy ratifikálják az Önök NATO-csatlakozását, miközben továbbra is azzal vádolják őket, lerombolták a magyarországi demokráciát. Ez az ellentmondás most még inkább kiéleződött, és cseppet sem segíti az Ön folyamatos követelésének teljesítését”.

Ugyanakkor a Bajnai-kormány volt külügyminiszterének egész más a véleménye. 

Balázs Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, a videóban szereplő állítások nem hazugságok, valódi tényeken alapulnak, s a svédek hozzátették a véleményüket, náluk ugyanis nagyon tág a szólás- és véleményszabadság, ez belefér az ő demokrácia-felfogásukba. Ez ellen felszólalhat a magyar külügy – mondta–, de a videóügyet nem lenne szabad összekötni a NATO-csatlakozás kérdésével, mert ez nem más, mint zsarolás.

Van még egy érdekes kérdése a történetnek: az, hogy Gulyás Márton mit keres a felvételen, s erről eddig miért nem beszélt sehol sem.

Pár napja ezt kérdeztük a Partizán frontemberétől: „A videó tartalma mennyiben felel meg annak a követelménynek, amelyet csatornájuk több alkalommal is megfogalmazott: közoktatási intézményekbe ne vigyenek be politikát – Magyarországon ne, de Svédországban? Miért vállalta a megszólalást, kitől érkezett e felkérés? Nem gondolja, Magyarország témájában más, kormányközeli megszólaló is szerepelhetett volna a videóban? Ugyancsak a Partizán csatorna által képviselt véleménypluralizmus jegyében.”

Ezt is ajánljuk a témában

Pénteken újra megkerestük Gulyást – e-mailt, sms-t írtunk neki –, korábbi kérdéseinket kiegészítve azzal, hogy miért nem került szóba a teljesség igényével készült, többórás Puzsér-interjúban ez a téma, mármint az, hogy Svédországba exportálják az orbánozós-diktatúrázós szemléletüket iskoláskorú gyerekeknek.

Ám sajnos most sem reagált kérdéseinkre. Amint ez módosul, frissítjük cikkünket!

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. szeptember 19. 02:03
Amikor ez Gulyás Márton liveozik azonnal megjelenik a beteg és emebrtelen valóságtagadó agyhalott moslékburzsujokból álló snecológus-kiberbulling bűnöző szekta. Baromi büszke lehetsz Marci a komment-támogatóidra, meg arra is, hogy nyíltan becsületsértenek a youtube livejid alatt az idegbeteg és körözött fostalicska Rácz Gábor László általi rágalommal, amely ráalomhadjárat pont akkor kezdődött ellenem, amint jogerősen lezárta a Fövűrosui Törvényszék a büntetőperemet és minden fos aknamunkátok ellenére nem kellet letöltőbe vonulnom, hanem közmunkára és elzárásra ítéltek, ezt a szarfej Tóta W- Vejmelka szekta aki RGL segnyalója nem tűrhette, baszam ki a breznói köcsög szemét! XD
Abafy Alfréd
2023. szeptember 18. 15:46
komcsi bőrbe bújt rakás szar
TMATMA
2023. szeptember 17. 00:58
Mit keres, mit keres. Nemzet áruló gazember mint a többi szélsőbalos diplomás bolsevik.
béka
2023. szeptember 16. 11:11
A rendszerváltás utáni évek legjelentéktelenebb, kártékonyabb idegen érdekeket szolgáló "külügyminiszterének" vastag bőr van a pofáján, az isten mentsen meg attól,hogy még egyszer hivatalba kerüljön Balázs Péter .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!