Miért szerepel a partizános Gulyás Márton egy Magyarországot lejárató svéd tananyagban?

2023. szeptember 12. 20:33

Kerestük a Partizán alapítóját, azonban cikkünk megjelenéséig nem reagált. Amint megteszi, frissítjük írásunkat.

2023. szeptember 12. 20:33
Gulyás Márton

Kedden délelőtt e-mailen és SMS-ben is kerestük Gulyás Mártont, mert a Partizán alapítója, egykori politikai aktivista feltűnt egy olyan videóban, amit svédországi nyolcadikosok számára vetíthetnek le, amennyiben az Európai Unió (EU) és a demokrácia kerül terítékre a társadalomtudomány-órán.

Kapcsolódó cikkek

Mint arra publicistánk, Francesca Rivafinoli publicisztikájában felhívta a figyelmet, az iskolatévé külön óravázlattal ellátott, a közoktatásban 2019 óta használt videóösszeállításáról van szó, amelynek már rögtön az elején megszólal Gulyás, azt ecsetelve, hogy Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassanként, de biztosan megszűnt.

A videóanyag hangvétele ezt követően sem változik – megszólal Judith Sargentini (a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozat szerzője); feltűnik benne Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő; a CEU egyik, svéd nemzetiségű oktatója; majd ismét Gulyás kapja meg a szót, aki arról panaszkodik, hogy Magyarországon az embereknek nincs valódi lehetőségük ellenvélemény megfogalmazására.

Amikor e cikk születik, a Partizántól senki, maga az alapító sem reagált a következő kérdéseinkre:

A videó tartalma mennyiben felel meg annak a követelménynek, amelyet csatornájuk több alkalommal is megfogalmazott: közoktatási intézményekbe ne vigyenek be politikát – Magyarországon ne, de Svédországban?”

Miért vállalta a megszólalást, kitől érkezett e felkérés? – érdeklődtünk Gulyásnál. – Nem gondolja, Magyarország témájában más, kormányközeli megszólaló is szerepelhetett volna a videóban? Ugyancsak a Partizán csatorna által képviselt véleménypluralizmus jegyében.”

Amint Magyarország egyik legnépszerűbb ellenzéki YouTube-csatornájának vezetője reagál lapunknak, azonnal frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó cikkek

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johannsebastian
2023. szeptember 14. 23:18
Megszakadok a röhögéstől, ha Gulyás Marci miatt nem lesz NATO-tag Svédország. Két eset van: vagy csapnivaló jenki spion, vagy kiváló orosz kém! :) Minden, csak nem hazafi.
Gonella
2023. szeptember 13. 21:14
miért? mert megfizetik!
kunfia1
2023. szeptember 13. 19:35
csapláros 2023. szeptember 13. 09:56 "orbanegygeci" Te is, fiam, Brutus?
Gullwing
2023. szeptember 13. 18:31
Szaros kis buzi korcs elintézte a svéd csatlakozást.....😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!