Guardian: Putyin kétségbeesésében fordult Észak-Koreához

2023. szeptember 08. 19:12

A szakértő úgy véli, Putyinnak érdemes átgondolnia, megbízhat-e Kim Dzsongunban.

2023. szeptember 08. 19:12

Szergej Radcsenko, a Johns Hopkins Egyetem professzora a Guardian csütörtökön megjelent cikkében azt fejtegeti, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök azért kezdett el nyitni Észak-Korea felé, mert kétségbe van esve. Emlékeztet, hogy Phenjan hosszú évtizedeken át alárendelt szerepet töltött be a kétoldalú viszonyban, most viszont egyenlő partnerként tűnik fel Moszkva mellett.

Bár korábban Oroszország is megszavazta az Észak-Korea ellen hozott szankciókat, az ukrajnai háború mindent megváltoztatott.

A szakértő kudarcként könyveli el, hogy Putyin Kim Dzsonguntól kénytelen fegyvereket vásárolni. Hozzáteszi, Putyinnak érdemes meggondolnia, hogy ez a közeledés veszélyezteti kapcsolatát egyik fontos kereskedelmi partnerével, Dél-Koreával.

Emellett az is fontos tényező, hogy Észak-Korea egyáltalán nem megbízható, és nem fogja magát olcsón adni Moszkva számára. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Szergej Ilnyickij


 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2023. szeptember 11. 08:05
Brit szakértők tudományos visgálatot végeztek (ún. "terheléses tesztet") és arra a meglepő eredményre jutottak, hogy az észak-koreai ásók tartósabbak mint az orosz gyártmányok. Ezért Putin kénytelen Kimhez fordulni a hadsereg készleteinek feltöltése érdekében.
békalepcse2.0
2023. szeptember 09. 06:49
A fejlettnyugat van igazán kétségbeesve, bonnan tudnának fegyvereket vásárolni. Na erre a lehetséges északkoreai beszerzési forrásra tenyerelt rá Putyin. Annyira meggyötörték a szankciók oroszországot hogy fussa pocsékolásig fegyvereket vásárolni a fejlettnyugat elől. Persze végső kétségbeesésében...! Ez a gyászmunka egyik fázisa, magának is hazudoziik a fejlettnyugat.
connorj
2023. szeptember 09. 06:38
https://m.youtube.com/watch?v=Pv3L2knNodU&pp=ygUQTm9ydGgga29yZWEgYXJteQ%3D%3D 🙄
Jospehe998
2023. szeptember 08. 21:18
Úgy hallottam megint kilőttek két Challenger tankot. A shadow Storm rakéták se érnek már sokat. Ki is van itt kétségbe esve?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!