Frankfurter Rundschau: Egy AfD győzelem nagy Magyarországgá változtathatja Németországot

2023. szeptember 27. 10:01

Wolfgang Muno, a Rostocki Egyetem politológusa felvázolta Németország jövőjét egy jobboldali siker esetén.

2023. szeptember 27. 10:01

A Frankfurter Rundschau online felületén megjelent elemző cikk szerint a Putyin támogatóira és ellenzőire osztott német baloldal szabadesésben van. A jobboldal az, amelyik felemelkedőben van.

Egy AfD győzelem a következő, 2025-ös parlamenti választásokon Németországot egy nagy Magyarországgá változtathatja – mondta Wolfgang Muno, a Rostocki Egyetem politológusa.

Magyarország Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével Oroszország trójai falova az Európai Unióban.

Támogatja Moszkvát, és blokkolja Brüsszel szankciókra vagy az orosz energiától való elszakadásra irányuló erőfeszítéseit. „Láthatjuk, mi történik, ha Putyin lakájai kormányoznak Magyarországon” – mondta Muno.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép: JENS SCHLUETER / AFP

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. október 01. 08:05
Muno majom szerint az AfD-nek jó esélye van arra, hogy KÉTHARMADOT szerezzen, de közben az egytizedtől retteg...
bagira002
2023. október 01. 01:20
Ha az AFD győz akkor a németek nem álltak be a brüsszeli tolvajok közé .
kiss.istvan770
2023. szeptember 29. 14:15
Rendszeresen nézem az AfD elnökének és tagjainak parlamenti felszólalásait, kampány-beszédeit. A liberálisnak álcázott anarchista új-libertariánusok, sötétzölnek, és új-kommunisták hazugságaival ellentétben egyetlen szélsőjobboldalinak minősíthető állításuk sem volt. Minden felszólalásukkal országuk állampolgárainak érdekeit képviselik. A német ipart tönkretevő, munkanélküliséget okozó, az állampolgárokat elszegényítő kormánypolitikát bírálják és valódi alternatívát kínálnak a jelenlegi rombolás helyett.
kiss.istvan770
2023. szeptember 29. 13:52
"Támogatja Moszkvát, ..." Te Orbitális Ökör! Oroszország nem szorul támogatásra, köszöni szépen jól van. A világ nagyobbik felén el tudja adni a nyersanyagait. A szankciók pedig jelentéktelen mértékben ártottak Oroszországnak, csak az EU állampolgárait teszik tönkre. "...és blokkolja Brüsszel szankciókra vagy az orosz energiától való elszakadásra irányuló erőfeszítéseit. " Brüsszel a bankár-multi milliárdos maffia európai helytartója, Európa állampolgárainak lefizetett ellensége. Az orosz energiától való elszakadás 3-5-szörös energiaárakat jelent, ami romba dönti Európa iparát. Csak született idióták és lefizetett hazaárulók támogatják "az orosz energiától való elszakadásra irányuló erőfeszítéseit". Normális országok vezetői a saját állampolgáraikért dolgoznak és nem elmebeteg, szektás ideológiák követnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!