Folytatódik az ámokfutás – a német belügyminiszter további könnyítéseket tenne a bevándorlás fokozásáért

2023. szeptember 24. 07:46

Az AfD hevesen kritizálta a törvényjavaslatot.

2023. szeptember 24. 07:46
null

A Magyar Nemzet arról ír az AfD egy bejegyzése és a Die Welt cikke alapján, hogy Nancy Faeser német belügyminiszter olyan tervekről beszélt nemrég, melyek számos korlátozást eltörölnének a családegyesítéssel kapcsolatban. Ismertették, hogy egy törvénytervezet szerint a jövőben a kiegészítő védelemre jogosultak – akik nem részesülnek a genfi menekültügyi egyezmény értelmében vett védelemben – az elismert menedékkérőkhöz hasonlóan 

korlátozás nélkül vihetik majd családjukat Németországba

Az előző kormány által 2018-ban bevezetett, évi 12 ezer migránsra vonatkozó felső határ így már nem lenne érvényes – jegyezte meg a lap.

Könnyítenének a kiskorúak helyzetén is

A német belügyminisztérium mindemellett először tervezi, hogy könnyít a kísérő nélküli kiskorúnak minősülő illegális migránsok helyzetén. Először a testvérek újraegyesítését, vagyis a már Németországban élő, kísérő nélküli kiskorúakhoz tartozó szülők és gyermekeik közös beutazását kívánják szabályozni, és ezzel jelentősen megkönnyíteni.

Korábban erre az újraegyesítésre általában csak akkor kerülhetett sor, ha az egyik szülő már megkapta a védelmet, míg a jövőben ez a szülők és a kísérő nélküli kiskorúak újraegyesítésével egyidejűleg történhet. 

A tervezetet jelenleg még egyeztetés alatt áll a szövetségi kormányon belül

 – hívta fel a figyelmet a Welt.

Az Alternatíva Németországért (AfD) ellenzéki párt „hevesen bírálta” a tervezetet. Alice Weidel, a párt társelnöke szerint 

felelőtlen a szociáldemokrata–zöld–liberális kormánykoalíció politikája, 

tekintettel arra, hogy mekkora krízissel küzdenek a déli és a nyugati európai államok.

Weidel kijelentette, hogy „a városok és az önkormányzatok már most is képtelenek befogadni a növekvő számú menedékkérőt, nemhogy integrálni őket. Sok helyen a helyiek már most is nehezen találnak lakást a tömeges migráció miatt, az óvodák és az iskolák pedig túlterheltek.”

Az ellenzéki párt egyúttal arra is figyelmeztetett, hogy a migráció növekedésével egyenesen arányosan emelkedik a bűncselekmények száma, így a közbiztonság egyre rosszabb Németországban.

„Itt az ideje, hogy Nancy Faeser emlékezzen arra, hogy hivatali esküje a német nép jólétére kötelezi, nem pedig más államok polgárainak jólétére”

– hangsúlyozta a politikus.

A német szélsőjobboldali párt vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Ahogy arról korábban a Mandineren is beszámoltunk, a belügyminiszter már a hét folyamán más „szürreális elképzeléseket” is megfogalmazott. A Bild arról számolt be, hogy Faeser szavazati jogot adna a Németországban élő külföldieknek – ez a szociáldemokrata párt (SPD) Hessen tartományi szervezetének választási programja alapján derült ki.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Szürreális ötlettel rukkolt elő a német belügyminiszter: szavazati jogot adna minden migránsnak

Az ígéret olyan emberek önkormányzati választásokra szóló szavazati jogára vonatkozik, akik határozatlan idejű tartózkodási engedéllyel rendelkeznek.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Facebook

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik