Fegyverkezik Románia a Duna mentén: légvédelmet telepítenek

2023. szeptember 29. 15:48

Attól tartanak, hogy eléri a NATO-t az ukrajnai háború.

2023. szeptember 29. 15:48
null

Románia közelebb viszi a légvédelmét az Ukrajnával szemben fekvő dunai falvakhoz, ahol orosz drónok támadták a gabonaüzemeket, és több katonai megfigyelőállást és járőrt telepít a térségbe – közölte két magas rangú védelmi forrás alapján a Reuters.

Az intézkedések, valamint négy további amerikai F-16-os vadászgép telepítése és a kiterjesztett repüléstilalmi zóna annak jele, hogy Romániában és a szélesebb NATO-szövetségben 

egyre nagyobb az aggodalom amiatt, hogy az ukrajnai háború átterjedhet a területre.

Tavaly novemberben egy rakéta csapódott be Dél-Lengyelországban, amely két ember halálát okozta, és rövid biztonsági riadalmat keltett, bár később kiderült, hogy az ukrán légvédelem volt a hibás. 

Most Románia került reflektorfénybe.

Nem sokkal azután, hogy Moszkva július 17-én kilépett a fekete-tengeri gabonamegállapodásból, célba vette a Duna menti ukrán kikötőket és raktárakat, hogy nyilvánvalóan megpróbálja elzárni Ukrajna mezőgazdasági exportjának fő alternatív útvonalát.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. szeptember 29. 17:37
MUSZKASZOPÓK IRÁNY A LÖVÉSZÁROK. VIGYETEK BILIT A KIS OSTOBA BUKSITOKRA!
johannluipigus
2023. szeptember 29. 17:09
Még mondig jobb, mintha az Erdély-román határra telepítenék.
letsgobrandon-2
2023. szeptember 29. 16:10
hajrá regát !... bárcsak ők lennének a következő orkrajna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!