Ezért meneszthette Zelenszkij a védelmi minisztert a visszavonult tábornok szerint (Videó)

2023. szeptember 04. 06:57

Szerinte a váltás nem fog megoldást hozni a korrupció problémájára.

2023. szeptember 04. 06:57

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Volodimir Zelenszkij váratlanul eltávolította posztjáról Olekszij Reznyikov ukrán védelmi minisztert.

Ezt is ajánljuk a témában

A CNN egy videót osztott meg, amelyben a visszavonult Mark Hertling tábornok azt fejtegeti, mi vezethetett Zelenszkij döntéséhez.

Elmondta, a védelmi minisztériumban egy ideje felmerült a korrupció gyanúja, legutóbb a hadsereg téli egyenruháit illetően. Hozzátette, nagyon szerencsétlennek tartja ezt a végkimenetelt, mert szerinte az eltávolított miniszter egy nagyszerű ember volt, jó nyugati kapcsolatokkal. Ugyanakkor hozzáteszi, hogy Ukrajnában a kormányokban és a minisztériumokban mindig is komoly gondot jelentett a korrupció.

Szerinte Zelenszkij az elmúlt években több jelentős lépést tett a korrupció megszüntetése felé, de az országban továbbra is nagy hagyománya van ennek. 

A frissen kinevezett miniszter személyéről is pozitívan nyilatkozott, de úgy véli, ez a csere nem fog sok változást hozni, mivel a hadseregben is rengeteg a korrupció.

2016-ban beszéltem a Donbasszból visszatért katonákkal, akik elmondták, ez volt a legnagyobb aggodalmuk, hogy a tábornokok és hadvezérek korruptok voltak”

– mondta. Hozzátette, jelenleg nem ez a helyzet, és az ukránok bátran harcolna, de mint mindenhol a világban, Ukrajnában is vannak olyan emberek, akik megpróbálnak visszaélni a helyzet adta lehetőségekkel. 

Nyitókép: YouTube/képernyőkép

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. szeptember 04. 11:25
"Hozzátette, jelenleg nem ez a helyzet" Akkor jól hallottam, hogy a Zelenszkij teljesen felszámolta a korrupciót. És ezt már Amerikában is tudják! Hurá!
Ata
2023. szeptember 04. 11:16
CNN- Certainly Not News - ezeknek már kérdéseiket sem lehet elhinni.
Ben Jeremiah
2023. szeptember 04. 11:11
Ó. megnyugodtam. Azt hittem rosszul az ukrán hadsereg szénája, de hát arról szó sincs, csak mást is oda kell engedni a kasszához.
lendvaiildiko
2023. szeptember 04. 09:32
Nem tévedés ez az iromány? Ez egy nerista, orbanista, ukranofób koholmány. Hisz' jól tudjuk, Ukrajna egy NATO és európai zunió érett állam, ahol minden velejéig demokratikus és átlátható. Ahol parlamenti és elnökválasztás nélkül is a legdemokratikusabb és legtisztább módon mennek a dolgok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!