Zelenszkij váratlanul leváltotta a védelmi miniszterét (VIDEÓ)

2023. szeptember 03. 22:08

Helyére az Állami Vagyonkezelő Alap vezetője kerül.

2023. szeptember 03. 22:08

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy elbocsátja Olekszij Reznyikov védelmi minisztert, a helyére pedig az Állami Vagyonkezelő Alap vezetőjét, Rusztem Umjerovot nevezi ki – számolt be az Index. Az ukrán elnök vasárnap este videóüzenetben jelentette be a döntését.

Ezen a héten a parlamentnek személyi döntést kell hoznia. Ezt szeretném most felvázolni. Úgy döntöttem, hogy leváltom Ukrajna védelmi miniszterét

– fogalmazott Zelenszkij. 

„Az ősz a megerősödés ideje”

Reznyikov 550 napig volt Ukrajna védelmi minisztere. Zelenszkij az elbocsátás magyarázataként azt mondta: „A minisztériumnak új megközelítési módokra, valamint a katonasággal és a társadalom egészével való együttműködés más formáira van szüksége. Rusztem Umjerovnak kell most a minisztérium élére állnia. Az ukrán Verhovna Rada jól ismeri ezt az embert, nem kell bemutatni senkinek. Arra számítok, hogy a parlament támogatja a jelöltemet. Az ősz a megerősödés ideje” – tette hozzá Zelenszkij.

Reznyikov az után keveredett botrányba, hogy kiderült, az általa vezetett minisztérium túlárazva vásárolt élelmiszereket az ukrán hadseregnek. Emiatt személycseréket hajtottak végre a védelmi tárcánál: Vjacseszlav Sapalov miniszterhelyettes maga nyújtotta be lemondását, Bohdan Hmelnickijt, a tárca beszerzési igazgatóját pedig menesztették.

 

Fotó: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

 

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. szeptember 05. 22:08
Az USA kesztyűbáb lemondatta az egyik korrupt miniszterét. De mindet nem mondathatja le, mert akkor megbukik Ukrajna.
Ehetős Odó
2023. szeptember 04. 06:54
Nyugalom, csak nyugalom. A hírek szerint ez az Olekszij is csak az állami vagyont kezelte, Rusztem biztosan még jobban fogja.
ördöngös pepecselés
2023. szeptember 04. 06:47
hát most már biztos hogy az őszi esőzésekig beveszik Vlagyivosztok fedett pályaudvarát
Chekke-Faint
2023. szeptember 04. 06:36
Gondolom azért mert áttörték az orosz vonalat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!