Izraeli rendőrök vertek össze tüntető eritreai migránsokat Tel-Avivban (videó)

2023. szeptember 02. 17:22

Az összecsapásoknak több mint száz sérültje van.

2023. szeptember 02. 17:22

Több száz eritreai menedékkérő tüntető csapott össze az izraeli rendőrséggel az eritreai nagykövetség előtt szombaton Tel-Avivban, az összetűzésben legkevesebb 30 ember megsérült. A tüntetők egy eritreai nagykövetség által szervezett esemény ellen tiltakoztak. Az izraeli rendőrség közlése szerint az összecsapásban több tucat rendőr sérült meg, és a rendőrök legalább három tüntetőre rálőttek, mert veszélyben forgott az életük.

Ezt is ajánljuk a témában

„Magyarország és Izrael viszonya még soha nem volt ilyen jó” – Köves Slomó az izraeli miniszterelnökkel találkozott

Az EMIH vezető rabbija szerint a magyar zsidó közösség a jövőben is mindent el fog követni a két ország kapcsolatainak erősítéséért.

A Háárec című izraeli lap úgy értesült a mentőszolgálattól, hogy több embert lőtt sebek miatt láttak el. Az izraeli rendőrök rohamfelszerelésben és lovakon próbálták megfékezni a tüntetőket, akik a barikádokon áttörve a járda darabjaival és kövekkel dobálták őket. Eritrea most ünnepli függetlensége 30. évfordulóját. Az Európában és Észak-Amerikában élő diaszpóra is számos ünnepséget szervezett. A Times of Israel című lap szerint összesen mintegy 140 ember sérült meg az összecsapásokban.  

Az eritreai kormány azonban a kormányellenes felvonulókat, akik az ünnepségek ellen tiltakoztak, "menedékkérő söpredéknek" nevezte.

Izraelben a 30 ezer afrikai menedékkérő többsége eritreai, akik elmondásuk szerint „Afrika Észak-Koreájából” menekültek el, ahol veszélyben forgott az életük.

(MTI)

***

Nyitókép: Mustafa Alkharouf / Anadolu Agency via AFP

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik