Lesújtó felmérés Zelenszkijről: a legtöbb ukrán szerint ő a felelős a korrupcióért

2023. szeptember 12. 09:25

A megkérdezettek a fejlődés legjelentősebb akadályának a korrupciót nevezték meg, és nem a háborút.

2023. szeptember 12. 09:25
null

Az ukrán lakosság közel 80 százaléka úgy véli, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felelős az országban tapasztalható korrupcióért – legalábbis erre a megállapításra jutott a Demokratikus Kezdeményezések Alapítvány által végzett felmérés.

A közvélemény-kutatás szerint

a megkérdezett ukránok 78%-a úgy véli, hogy az elnököt közvetlen felelősség terheli a kormányban

és a regionális közigazgatásban tapasztalható korrupcióért. A megkérdezettek mindössze 18%-a nem értett egyet ezzel az állítással – írta meg a The Kyiv Independent.

Kiemelték, hogy a válaszadók az anyagi helyzetüktől vagy lakóhelyüktől függetlenül is hasonló arányban vélekednek így. Külön érdekesség, hogy a megkérdezettek a fejlődés legjelentősebb akadályának a korrupciót nevezték meg, ezt követte csak az orosz háború okozta pusztítás.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. szeptember 15. 10:08
Az ukrán nép mérge/dühe lassan,de biztosan öl!
Wolfram004
2023. szeptember 13. 09:52
ottoka-0 2023. szeptember 12. 15:04 "az unió minél előbb essék szét, hulljék apró darabjaira alakuljon egy európa érdekeit szem előtt tartó, az nemzetek szuverenítását támogató unió" Nem fog. Az amerikai (háttér)hatalmi érdek sokkal erősebb ennél, sokkal tőkeerősebb és sokkal jobban bevásárolta magát az európai politikai-, és gazdasági életbe, valamit a médiába. Az európai választópolgár pedig egy egészen más valóságot lát a képernyőjén. Amikor már a lábát rágják a migránsok, akkor is azt fogja inkább elhinni, amit a képernyő mutat: "De hisz egy virágos mezőn sétálok egyértelműen bemondták..."
Dixtroy
2023. szeptember 12. 15:15
Ukrajna demokratikus állam, ott nincsen korrupció, azonnal fel kell venni az euba meg a natoba. Istenem, hogy ilyen faszságokat képesek egyesek elhinni.
ottoka-0
2023. szeptember 12. 15:04
javasolnám: z. mondjon le, miután mindennel elszámoltatják (az esetleges háborús bűneivel is) az unió minél előbb essék szét, hulljék apró darabjaira alakuljon egy európa érdekeit szem előtt tartó, az nemzetek szuverenítását támogató unió
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!