Ekkor küldheti el az USA ezt a kegyetlen fegyvert Ukrajnának

2023. szeptember 15. 16:10

Előtte azonban Joe Biden elnöknek még jóvá kell hagynia az átadást.

2023. szeptember 15. 16:10
This handout photo taken on June 6, 2022 and released by South Korea's Joint Chiefs of Staff via Yonhap news agency in Seoul shows the Army Tactical Missile System (ATACMS) firing a missile from an undisclosed location on South Korea's east coast during a South Korea-US joint live-fire exercise aimed to counter North Korea’s missile test.

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy a Biden-kormányzat valószínűleg nagy hatótávolságú taktikai rakétarendszereket (ATACMS) küld Ukrajnának, annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a megtámadott országnak az orosz invázió visszaveréséért folytatott harcban.

A legfrissebb fejlemények szerint Ukrajna ezúttal még közelebb került az ATACMS nagy hatótávolságú rakéták beszerzéséhez – a Wall Street Journal legújabb cikke szerint.

A lap szerint Joe Biden elnöknek azonban még jóvá kell hagynia az átadást. A kormányzat tisztviselői azonban arról számoltak be, hogy

megvizsgálják a hadsereg taktikai rakétarendszerének (ATACMS) idén ősszel történő szállítását.

Állításuk szerint ennek azért is nagy jelentősége lenne, mert elősegíthetnék vele Ukrajna ellentámadását. Az ukrán előrehaladás ugyanis nagyon lassan halad.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: HANDOUT / SOUTH KOREA'S JOINT CHIEFS OF STAFF / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steweq
2023. szeptember 16. 07:59
Nagy segítség lesz az ukránoknak, ha majd Moszkvát lövik vele. Tényleg sokat lendít majd az ellentámadáson! ...Hátha elgurul az oroszok gyógyszere, s letarolják Kijövet. Akkor végre lehet egy jó kis NATO bevonulás.
Kovács Ubul
2023. szeptember 15. 20:48
Kb. mint a már többször bevetett muszka taktikai ballisztikus rakéta - csak ez fejlettebb. Miért is kegyetlen meg iszonyatos?
tizennyolcfok
2023. szeptember 15. 20:43
minél előbb, annál jobb. minél több muszkát sikerült halomra ölni, annál hamarabb hazakotródnak a szarháziak. úgy végre béke lesz. ezt szeretné viktorka is meg a retardáltjai. drukkoljanak ők is, hogy érkezzenek az atacmsok mihamarabb. közös érdek.
gyzoltan-2
2023. szeptember 15. 19:55
Gyanítom, hogy ezek a fegyverek, más fegyverek társaságában, már régen Ukrajnában vannak, csak még amerikai felügyelet alatt..! Bármikor bevethetők... Az oroszok előbb-utóbb ráéreznek, rájönnek, hogy teljesen mindegy, hogy hadat üzennek a zsidók által ellenük vezényelt Nyugatnak, hiszen így is már rengeteg kivezényelt nyugati önkéntes harcol ellenük..! Szép kis buli ígérkezik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!