Amerika nem áll le, iszonyatos szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

2023. szeptember 09. 18:28

Az Egyesült Államok valószínűleg első alkalommal küldhet nagy hatótávolságú ATACMS rakétákat Ukrajnának.

2023. szeptember 09. 18:28
This handout photo taken on July 29, 2017 and provided by South Korean Defence Ministry in Seoul shows US Army Tactical Missile System (ATACMS) firing a missile into the East Sea from an undisclosed location on South Korea's east coast during a South Korea-US joint missile drill aimed to counter North Korea’s ICBM test.

A Biden-kormányzat valószínűleg nagy hatótávolságú taktikai rakétarendszereket (ATACMS) küld Ukrajnának, annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a megtámadott országnak az orosz invázió visszaveréséért folytatott harcban – közölték a hírt amerikai tisztviselők.

Az egyik tisztviselő szerint a rakéták már „terítéken vannak”,

és valószínűleg szerepelnek majd egy közelgő fegyvercsomagban, ugyanakkor hozzátette, hogy végleges döntés még nem született róluk – írta meg az ABC News. Ráadásul, ha meg is szavazzák a fegyvereket Ukrajna számára, akkor is még hónapokig tart, mire elküldik.

A lap kiemelte, hogy az ATACMS-ek segítségével Ukrajna könnyebben elérheti a krími célpontokat is.

Az ABC News által közölt információk szerint az Egyesült Államok eddig több mint 43,7 milliárd dolláros segélyt folyósított Ukrajnának az invázió kezdete óta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: STR / SOUTH KOREAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. szeptember 10. 07:32
Válaszolni fognak rá! Először jön a taktikai atom az ukránok ellen, majd a tengeralattjárók tüzet nyitnak a jenkikre az óceánokból és lemegy a függöny, vége lesz az előadásnak. Vén hülye vezetőjük el sem tudja képzeni, hogy ez lehetséges. Az amerikai elnökök többsége (Kennedytől Reaganig) tisztában voltak ezzel, az orosz (szovjet) pártvezetők pedig az ellenkezőjével. Most pedig haljunk meg egy ukrán metéltért és szaros országáért?
Szutykok
2023. szeptember 10. 06:45
Vinnyog a ciganyputri, jól haladnak az ukránok, jól halad a fegyverszállítmány!!:DDDD
Intel
2023. szeptember 10. 06:33
A robotinoi csaták megmutatták, hogy az oroszok már az eddig küldött HIMARS típusú lövegekkel szemben is tehetetlenek. Az orosz sajtó is megírta, hogy az ukránok messzebbről tudják lőni az oroszokat mint az oroszok az ukránokat. Ezért sikerül az ukránoknak előre törni északról délre a Krím felé. Persze addig még sok km van hátra mire elérik és végül az oroszok bevetik az atomot ha tényleg áttörés felé hajlana a helyzet. Ezeknek az új lövegeknek a szállítása csak azért szükséges, hogy biztosan kitartson a háború az usa elnökválasztásig jövő ősszel. A háborúzó elnököt mindig megválasztják, ez tehát a Biden kormány célja.
hoci74
2023. szeptember 10. 05:35
Jövő karácsonyra leszállitják.... Szóval azt már tudjuk mi lesz,de addig mi lesz???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!