Döntött a szlovák kormány: készenlétbe helyezik a katonákat az illegális migráció erősödése miatt

2023. szeptember 06. 18:27

Idén megsokszorozódott az elfogott illegális bevándorlók száma.

2023. szeptember 06. 18:27
null

Szlovákiában az év végéig mintegy 500 hivatásos katonát helyeznek készenlétbe, hogy szükség esetén vegyes járőrökben segítsék a rendőröket az illegális migrációval összefüggésben megnőtt feladataik ellátásában – döntött szerdán a pozsonyi kormány a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint.

Ódor Lajos ügyvezető miniszterelnök mindazonáltal úgy vélekedett: az ország számára az illegális migráció nem jelent közvetlen fenyegetést. Kijelentette: a helyzetet ellenőrzésük alatt tartják, s eddig nem került sor komolyabb incidensekre.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerdán jóváhagyott javaslatot előterjesztő szaktárca az intézkedés szükségességét az országba belépő illegális migránsoknak az utóbbi időszakban megnövekedett számával és az ezzel összefüggő kihívásokkal indokolta. „Az utóbbi időszakban jelentős mértékben megnövekedett másodlagos tranzitmigráció tapasztalható, miközben olyan számokról van szó, amelyek már 2021 óta jelentősen meghaladják a 2015-ben tapasztalt szintet” – írták az indoklásban.

A tárca keddi közlése szerint tavalyhoz képest 

idén megsokszorozódott az elfogott illegális bevándorlók száma,

 és már meghaladta a 27 ezret.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Facebook

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2023. szeptember 07. 09:18
Minden EU-tagállamban őrzi a katonaság a határokat, mert egyik sem akar még több illegális bevándorlót. Nem éppen a határra állitják ki őket "disznek" a kirakatba, hanem pár km-re a határtól erdőkben, a TV-kamerák elől... A szlovákok is hasonlóan teszik. Rövidesen náluk és a lengyeleknél is lesznek választások. Minél több eltartani való illegálist befogad egy ország, azaz dokumentum nélküli, ellenőrizhetetlen idegent, annál rosszabb lesz a közbiztonság és a szociális ellátás is csökken, mert a tortát több szeletre kell vágni. Ha sokan vannak, akkor szervezkednek a befogadó ország ellen. Ehhez nem kellenek politológusok, szociológusok és gazdasági szakemberek. Ezt minden épeszű látja és főleg tapasztalja.
pollip
2023. szeptember 07. 06:15
Mi lett azzal a 27000 elfogott migránssal? Hová rakták őket?
iimre
2023. szeptember 06. 23:59
"Pandaka pygmaea szeptember 06. 18:33 Hát akkor mit szóljunk mi?" Minek annyi duma? Mi szó nélkül építettünk fizikai és létrehoztunk jogi határzárat — már 8 éve, ugye…
balbako_
2023. szeptember 06. 20:48
A szegén sorsüldözött migránsok ellen katonákat Fúj! Mit szól ehhez a gazda Bidé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!