„Szlovákiában úgy tűnik, az illegális migráció is kampánytémává vált” – megkérdeztük Novák Katalin hivatalát Čaputová keddi kijelentéséről

2023. szeptember 05. 15:05

„Külön örülünk, ha északi szomszédunk szövetséges lesz abban, hogy megállítsuk a tömeges migrációt” – nyilatkozta lapunknak a Sándor-palota.

2023. szeptember 05. 15:05

A Mandiner olvasó emlékezhetnek: Zuzana Čaputová, szlovák államfő kedden közölte: beszélni szeretne Novák Katalin államfővel. Čaputová úgy fogalmazott, „számos migráns, akik most Szlovákiában vannak, korábban Magyarországon voltak. Tény, hogy gond nélkül érkeznek hozzánk”. A szlovák államfő „meglepőnek” nevezte, hogy Magyarországon ezernégyszáz embercsempészt engedtek ki a börtönökből.

Szlovákia nem az itt lévő migránsok célországa”

– húzta alá az államfő. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Kérdéssel fordultunk a Sándor-palotához

A hír kapcsán lapunk kérdéssel fordult Novák Katalin hivatalához, arra voltunk kíváncsiak fognak e egyeztetni az álamfők? Esetleg korábban egyeztettek e már? Ha igen, mi hangzott el? Ha pedig nem, milyen témák kerülhetnek sorra egy jövőbeli egyeztetésen.

Novák Katalin köztársasági elnök több ízben találkozott és egyeztetett Čaputová elnök asszonnyal, akivel közvetlen kapcsolatban állnak”

tájékoztatta lapunkat a Sándor-palota. Érdeklődésünkre elmondták azt is: a fentebb említett, „migrációs témában szlovák részről egyelőre semmilyen megkeresés nem érkezett” a köztársasági elnök hivatlához, azonban „amennyiben ezzel kapcsolatban megkeresés érkezik, Novák Katalin szívesen biztosítja személyesen is szlovák kollégáját arról, hogy Magyarország miatt egészen biztosan nem lesz problémája Szlovákiának az illegális migrációval” – fogalmazott az elnöki hivatal.

„Annak

külön örülünk, ha északi szomszédunk szövetséges lesz abban, hogy megállítsuk a tömeges migrációt”

tették hozzá.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2023. szeptember 06. 10:04
A szlovák haladárok legújabb, naponta ragozott témája, h Orbán azért engedte szélnek az 1400 embercsempészt, h káoszt teremtsen a választások előtt Szlovákiában és a migránsoktól rettegő szlovákokat Fico karjaiba taszitsa. Már az iskolákban is magyargyűlöletre nevelt szlovákok hajlamosak hitelt adni mindennek, ami a magyarokat rossz fényben tünteti fel, igy ez egy nagyon jól kieszelt sztori.
luisbathhelena
2023. szeptember 05. 20:50
Tekintettel arro hogy Caputovának nagyjából 0 eszköze van befolyásolni a migrációt, ez csak kamoányfogás
blondiner
2023. szeptember 05. 19:13
Változik a világ! (?): "1998-tól a civil szférában dolgozott, többek között az EQ Klub civil szervezetnél helyi közösségfejlesztés témában, valamint az Open Society Foundationsnél; 2001-ben kezdett együttműködni a Via Iuris szervezettel, amely az embereket a jogaikért való kiállásban és a közéleti részvételben segíti, 2010-től a szervezet jogászaként." LibSShit a spiné, de a vastagjából :D
Lisa
2023. szeptember 05. 18:11
Egyik jobb, mint a másik! Meloni, Caputova… Baerbock mikor jön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!