Csalással és pénzmosással vádolták meg a Zelenszkijt hatalomba segítő ukrán oligarchát

2023. szeptember 02. 12:06

A vád szerint Ihor Kolomojszkij a 2013 és 2020 között több mint félmilliárd hrivnyát mosott tisztára.

2023. szeptember 02. 12:06

Több ukrán médiaorgánum is beszámolt arról, hogy az ukrán titkosszolgálat, az SZBU csalással és bűncselekmény útján szerzett vagyon tisztára mosásával gyanúsítja Ihor Kolomojszkijt. 

A nyomozás szerint megállapítást nyert, hogy Ihor Kolomojszkij a 2013 és 2020 között több mint félmilliárd hrivnyát mosott tisztára külföldön, majd az általa ellenőrzött bankintézetek infrastruktúráját felhasználva kivette azt”.

A közösségi médiában fotók is megjelentek arról, ahogy az SZBU megjelent az üzletembernél.

Mint ismert, februárban az ukrán hatóságok házkutatást tartottak Kolomojszkij otthonában, aki korábban Volodimir Zelenszkij elnök szövetségese volt. Zelenszkij kormánya tavaly novemberben különleges háborús hatáskörökkel élve különböző vállalatokban lefoglalta a Kolomojszkijhez köthető részesedéseket, hogy megerősítse Ukrajna védelmét – írta a Meduza nevű orosz ellenzéki oldal.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Egy oligarcha a tévésztár-elnök mögött: kicsoda Igor Kolomojszkij?

Ugyan az oligarcha tévécsatornáján futott fel népszerűsége, és tévésorozatával alapozta meg politikusai karrierjét is, Volodimir Zelenszkij váltig állítja, hogy Igor Kolomojszkijnak nincs hatása az ő tevékenységére. Igen bátor és autonóm ember lehet akkor Zelenszkij, mert Kolomojszkij az oligarchák uralta Ukrajnában is a legnagyobbak közé tartozik. Portrénk!

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. szeptember 06. 02:56
Hálátlan,hazug koldus : drogos náci kobold...( Zelenskij ).... .
Kybon
2023. szeptember 03. 00:21
Vett egy marék agyagot, pöcsöt formált belőle. A gólemmé nőtt pöcs most zongora billentyűnek nézte...
zoligoo
2023. szeptember 02. 17:37
Ejnye, most el kell gondolkodni a hazai komcsi zsidóknak is, hogy mennyit is érnek a hálózat vezetőinek…..mindegy, hogy pártvezető, oligarcha avagy berkommentelo….. ha útban van akkor jönnek a koncepciós perek és az eltaposas……
Box Hill
2023. szeptember 02. 16:51
Hatalomba segíteni? Eddig úgy volt, hogy a legdemokratikusabb úton választották meg Zelenszkíjt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!