Bendarzsevszkij Anton: Egyre több katonai-stratégiai eredményt tudnak felmutatni az ukránok

2023. szeptember 14. 20:28

A szakértő szerint egyre nagyobb károkat okoz az ukrán hadsereg a Krím területén.

2023. szeptember 14. 20:28

Bendarzsevszkij Anton az Indexnek adott interjút az orosz-ukrán háború kapcsán.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója beszámolt arról, hogy milyen változások történtek eddig a háború alatt. A szakértő szerint szerint a frontvonalon zajló alkalmazásban (ez lehet információszerzés, tüzérségi vagy légicsapások előkészítése, de akár az is, hogy egy drónnal egész egyszerűen ledobnak egy robbanószert egy ellenséges célpontra) a háború kezdete óta az ukránok jeleskedtek, hiszen jobban alkalmazták ott az eszközöket.

A mélységi csapások tekintetében azonban inkább az orosz fél volt a jobb.

Változott a helyzet

A helyzet azonban immár megváltozott. „Ez most kezd kiegyenlítődni: az oroszok sok mindent eltanultak, fejlődtek a frontvali alkalmazásban,

Ukrajna pedig egyre gyakrabban, egyre nagyobb károkat okozva hajt végre mélységi támadásokat a drónjaival”

– mondta a szakértő.

Ráadásul az ukrán mélységi támadásokról az is kiderült, hogy nem „PR-akciók”, hiszen „a támadások egyre intenzívebbé válnak, egyre nagyobb károkat okoznak, és egyre több katonai-stratégiai eredményt tudnak felmutatni az ukránok – különösen a Krím félszigeten.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: SVITLANA HORIEVA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. szeptember 26. 18:41
Igen,egyre nagyobb károkat okoz a náci ukrán,saját magának..
koronaszepe
2023. szeptember 22. 16:47
Slava Ukraini! A helyi moszkoviták meg hadd sivalkodjanak...
NiewiederGyurcsány
2023. szeptember 18. 19:11
A te tudásod, mint gazdasági szagértő nagyon alul van, de mint katonai lófasz, már tényleg megüti a Májashurka mértékét! Úgy, hogy jelentkezz a zöld takonynál tanácsadónak! Ketten majd csak elboldogultok, vagy nem!
Namond
2023. szeptember 15. 16:25
Tonya a pöcs, egyre kétségbeesettebb. Az ukrán drónok csak média megjelenési sikert érnek el. Pont mint Orvbán infláció csökkentő intézkedései, hiszen egy svájci frank 402,12Ft, egy euro 384,08 Ft, egy bolgár leva 196,37 Ft, egy román lej 77,29 Ft, egy ukrán hrivnya 9,75 Ft. Megjegyzem a GDP növekedés arányában egy eurónak 160-200 Ft-nak kellene lennie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!