Amerika bevallotta: „Nagyon nehéz lesz elérni Ukrajna győzelmét”

2023. szeptember 18. 11:58

Az USA vezérkari főnöke aláhúzta: „nagyon magas lécet akar megugorni” Ukrajna azzal, hogy ki akarja űzni az összes orosz katonát területéről.

2023. szeptember 18. 11:58

Mark Milley, az Egyesült Államok haderejének vezérkari főnöke adott interjút a CNN-nek. Elmondta, „nagyon magas lécet akar megugorni” Ukrajna azzal, hogy ki akarja űzni az összes orosz katonát területéről és „nagyon sok időbe fog ez telni”.

A vezérkari főnök hangsúlyozta, legalább 200 ezer orosz katona van jelenleg Ukrajnában, Zelenszkijék célja pedig az, hogy teljesen felszabadítsák Ukrajna nemzetközileg elismert területét, beleértve a 2014-ben megszállt donbaszi területeket és a Krímet is. Milley aláhúzta, „nagyon sok idő lesz, mire ez a cél megvalósul”.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitóképen Joe Biden mellett jobbra Mark Milley. Forrás: SAUL LOEB / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. szeptember 19. 05:04
Mutatok egyet. TOS1 Szolncepek, hely: Rabotino. Ennyi értelme van a síkság közepén belerohanni egy aprófaluba. Már az "elfoglalás" is ezrek életébe került. Ez téboly.
Hohokam
2023. szeptember 18. 19:34
Igazából max nem sikerül, belehalt jópárszázezer ukrán, az ország egy romhalmaz, aztán max a kislisszolunk, pár lúzer ukrán a túlélők közül megpróbál a felszálló repülőgép futóműbe kapaszkodni, amilyen Kabulban is volt. Zelenszkij meg vagy már a hűtőben lesz, vagy lesz helyette egy másik báb.
P_F_Juli
2023. szeptember 18. 17:42
„nagyon magas lécet akar megugorni” Ukrajna azzal, hogy ki akarja űzni az összes orosz katonát területéről és „nagyon sok időbe fog ez telni”. Magyarul ez azt jelenti, hogy ez a cél elérhetetlen. Azzal a létszámmal az elmúlt másfél évvel a hátuk mögött, ez valóban egy megugorhatatlan léc. Ha a teljes felszabadítás van célként kitűzve, az nagyon sok idő lenne, amihez elegendő haderő szükségeltetik. Ez jelen pillanatban nem áll Ukrajna rendelkezésére. De egyre gyakrabban hangzik már el, hogy a nyugat nem tudni, meddig lesz képes támogatni, az amerikaiak lassan a tetszési index alsó sorát súrolják, a hazai közvélemény is elpártol tőlük. Ezek alapján nem is nagyon értem, hogy miről beszélnek. A lehető leghosszabb ideig akarják a háborút fönntartani, de kikkel akarnak harcoltatni? Lehet, hogy Zelenszkij lesz az utolsó ukrán? Z, újabb beszédet fog tartani, ami vajon könyörgés, vagy követelés lesz? Érdekes lehet a mostani ENSZ közgyűlésen a világ Ukrajnához való viszonyának a változása is
KBA98
2023. szeptember 18. 17:31
Nem is nyerhet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!