A rendőrség a hibás

2023. szeptember 20. 06:14

Nem lennék meglepve, ha elcsapnák a rendőrfőnököt, Eva Kaili pedig lovasszobrot kapna.

2023. szeptember 20. 06:14
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Fogóddzunk erősen! Nem azt kellene vizsgálni, miként kerültek eurószázezrek Eva Kaili birtokába, hanem azt, honnan vette a bátorságot a belga rendőrség ahhoz, hogy az uniós parlament beleegyezése nélkül fülelje le a görög EP-képviselőt, egykori baloldali alelnököt – legalábbis Kaili ügyvédjei szerint. A prókátorok ugyanis azt mondják, a hatóságoknak hivatalos felfüggesztési kérelmet kellett volna benyújtaniuk a parlament mentelmi bizottságához, mielőtt molesztálni kezdik védencüket. Erre azonban nem került sor, ellenben decemberben nemes egyszerűséggel tömlöcbe zárták a szegény asszonyt. (Tömlöcbe? Nemhogy rács nem volt az ablakon, még a cellaajtót sem zárták a VIP-apartmanban, ahol televízió, telefon, internet, konditerem, könyvtár, pingpong- és csocsóasztal is várta a korrupcióban megfáradt néptribunt.)

Az ügyvédek meggyőződése, hogy a rendőrség és a titkosszolgálat megsértette ügyfelük mentelmi jogát, valamint a gyanúsítottakat védő uniós törvényeket, vagyis a büntetőeljárást azonnal elfogadhatatlannak kell nyilvánítani. E célból (a botrány többi gyanúsított zsiványával összefogva) nyomban kérelmet nyújtottak be a szövetségi ügyészséghez, amely három független bíró általi vizsgálatot indít a vádakkal kapcsolatban.

Ha jól értelmezem a védelem háborgását, a prókátoroknak az a legnagyobb bajuk, hogy a rendőrök nem jelezték előre a házkutatási szándékukat. Hallatlan! Nem lennék meglepve, ha a nyilvános bocsánatkérés után elcsapnák a rendőrfőnököt, a meghurcolt Eva asszony pedig lovasszobrot kapna az EP-székház főbejáratánál. Már csak az a kérdés, mi lesz a lefoglalt korrupciós eurószázezrekkel.”

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 21. 12:20
Kijelentették, hogy nem hibáztak....Esztergomban.
Novicsok-5
2023. szeptember 20. 22:40
Nem kell eljárás. Helyben lepuffantani. Az ilyen korrupt disznók mindig kivakarják magukat a szarból. Ez már tragikomikus.
Aerion
2023. szeptember 20. 14:19
Ez várható, ahhoz kétség sem fér.
olajfa1
2023. szeptember 20. 12:30
Hát ha "lovas szobrot" nem is... de "BŐRÖNDHÚZÓS" szoborra még nagy esélye van az EP aulájában... ott Marx mellett közvetlenül!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!