A NATO-főtitkár elárulta, szerinte mikor érhet véget a háború

2023. szeptember 17. 13:35

Jens Stoltenberg gyors békét vár.

2023. szeptember 17. 13:35
STOLTENBERG, Jens

Jens Stoletnberg arról beszélt egy vasárnapi megjelent interjúban, hogy nem lesz gyors vége az ukrajnai háborúnak, Ukrajna pedig folytatni fogja az ellentámadást – írta a Guardian. 

A legtöbb háború hosszabb ideig tart, mint ahogyan azt kezdetben várták

– fogalmazott. Úgy fogalmazott, hogy „mindannyian gyors békét kívánunk. De ugyanakkor be kell látnunk: ha Volodimir Zelenszkij elnök és az ukránok abbahagyják a harcot, az országuk nem fog többé létezni. Ha Putyin elnök és Oroszország leteszi a fegyvert, akkor béke lesz”.

Ezt is ajánljuk a témában

A szankciók ellenére az oroszok bevételei újra nőnek

Mihail Misustyin miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy az év nehéz első féléve után, amikor Oroszország olaj- és gázbevételei meredeken csökkentek, továbbá a költségvetés nagymértékű hiánnyal szembesült, az orosz gazdaság kezdett kilábalni a mélypontról. Az ország bevételeinek és GDP-jének növekedése azt mutatja, hogy az orosz gazdaság alkalmazkodik a szankciókhoz – állapította meg több orosz portál.

„Amikor ez a háború véget ér, biztonsági garanciákra van szükségünk Ukrajna számára. Ellenkező esetben a történelem megismétlődhet” – utalt Ukrajna Nato-tagságára a főtitkár. 

***

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/ZIPI

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
janos14
2023. szeptember 17. 21:52
Sokan sokszor “elárulták” már, mégsem lett vége, kicsit unalmas már ez a clickbait címadás
letsgobrandon-2
2023. szeptember 17. 17:56
A Zűrhajó (2004) német sci-fi paródia... abban is volt egy Jens .. de viccesebb mint ez
Beszélgető
2023. szeptember 17. 16:34
Amint kinyírták a zselébábut az ukránok, másnap küldötséget meneszthetnek moszkvába és kérhetik a békét!
Héja
2023. szeptember 17. 16:00
Az utóbbi 5-600 évben az oroszok fegyvert soha nem tettek le. A mostani egy tudatosan végtelenített háború, tízmilliók menekülésével, százezrek halálával ki tudja, hány súlyos sebesülttel. Stoltenberg ezt ajánlgatja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!