A McDonald's hamburgereivel etetné a szegény sorsú osztrák gyerekeket a kancellár

2023. szeptember 28. 18:20

„Ha túl kevés pénzem van, többet megyek dolgozni” – fejtegette Karl Nehammer egy most előkerült videóban.

2023. szeptember 28. 18:20

Össztűz zúdult Karl Nehammer osztrák kancellárra, miután olyan videofelvétel került elő, amelyen azt mondja, hogy az alacsony jövedelmű szülőknek a McDonald's hamburgereivel kellene etetniük a gyerekeiket – számolt be a Politico

A felvételen Nehammer így fogalmaz: „Mit jelent tehát, hogy Ausztriában egy gyerek nem kap meleg ételt? Tudja, mi a legolcsóbb meleg étel Ausztriában? Nem egészséges, de olcsó: egy hamburger a McDonald's-ban – 1,40 euró, ha sült krumplit veszek hozzá, 3,50 euró. Most valaki komolyan azt állítja, hogy olyan országban élünk, ahol a szülők nem engedhetik meg maguknak ezt az ételt a gyermeküknek?” – fejtegette a kancellár.

Ha túl kevés pénzem van, többet megyek dolgozni”

 – tette hozzá a videóban, amelyet egy Salzburg melletti boros-sajtos rendezvényen forgattak. „A józan ész szempontjából nyilvánvalóan ez a legrosszabb egészségügyi tanács, amit bárkinek, és különösen a gyerekeknek adhatunk, mert a gyerekek nem igazán tudják megvédeni magukat az egészségtelen ételválasztás hatásaitól” – reagált a hírre Dorota Sienkiewicz, az EuroHealthNet politikai vezetője.

Nehammer csütörtökön az X-en közzétett egy videót, amelyben megvédte kormányának az általa alacsony jövedelműnek nevezett családoknak nyújtott segítségét. Nem kért bocsánatot. „Kiállok amellett, hogy a teljesítményt jutalmazni kell, és kiállok amellett, hogy a szülőknek kötelességük gondoskodni a gyermekeikről” – mondta.

Kép: ALEX HALADA / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2024. január 14. 12:27
Ez meglehetősen leegyszerűsítő megközelítése a gyermekszegénység kérdésének, kivált egy olyan gazdag országban, mint Ausztria. Még magánvéleménynek is necces, kancellárként meg végtelenül ostoba megnyilatkozás.
savrena
2023. szeptember 28. 21:37
Nem voltam ott, nem tudom pontosan mit mondott. De ha azt mondta, hogy a szegény gyerekeket a mekiből kell etetni, akkor hülye. Egyrészt azért, mert pont a gyerek az, aki nem tudja igazán megválogatni, hogy mit kap, tehát a felnőttek és a társadalom felelősságe és érdeke hogy egészségesen etessék. Másrészt, ha tényleg ezt mondta, akkor nagyon buta politikus - ilyet politikus nem mond, még a budin egyedül se.
Kormánypárti2
2023. szeptember 28. 21:07
Húbazdmeg! Tudtam hogy ezeknél kontraszelekció van, na de hogy ekkora a degeneráltak aránya, azt még nem. Hol a kurvaanyjukban élnek ezek?
Obsitos Technikus
2023. szeptember 28. 20:28
Micsoda elrugaszkodott ötlet, szegény gyerekek :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!