Washington Post: már az amerikai hírszerzés sem hisz az ukrán ellentámadás sikerében

2023. augusztus 18. 08:42

Úgy vélik, hogy Kijevnek az év végéig nem sikerülhet délre, a Krím félsziget felé nyomulnia.

2023. augusztus 18. 08:42
null

A tisztviselők kételyeiknek adtak hangot az ukrán hadművelettel kapcsolatban egy titkos hírszerzési jelentésben, amelynek tartalmát csütörtökön továbbították a Washington Postnak

Az amerikai hírszerző közösség értékelése szerint Ukrajna ellentámadása nem fogja elérni a kulcsfontosságú délkeleti Melitopol várost sem”

– áll a jelentésben, hozzátéve, hogy Kijev így nem lesz képes „teljesíteni fő célkitűzését, hogy az idei offenzívában elvágja Oroszország szárazföldi hídját a Krímhez”.

A lap azt írja: Kijevnek a Krím visszaszerzésére irányuló terveiben Melitopol állítólag jelentős szerepet játszana, mint az egyik legnagyobb városi központ az Azovi-tenger partjai közelében. A város elfoglalása támadási területet biztosíthatna a félsziget elleni további támadásokhoz, amely idén már több ukrán csapás célpontja volt.

***

Kuleba: Egyáltalán nem érdekel, meddig tart, de vissza fogjuk szerezni a területeinket - Mandiner

Persze ehhez folyamatos és stabil fegyverellátmányra van szükséges Ukrajnának Nyugatról.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. szeptember 20. 23:58
Zselé (folyamatosan) hazudik. De az amerikaiak korábban éppen ezt szerették benne...!
Falióra tábornok
2023. augusztus 18. 13:21
hé, mandi! az új orosz wunderwafféról mikor lesz cikk? twitteren az álalatok is annyira kedvelt ork agitprop "milblogger", spriter épp egy 2017-es szíriai videóval haknizik. a bennszülött törzscsürhétek zabálná... :DDDD
connorj
2023. augusztus 18. 13:09
ELŐBB EZZEL FOGLALKOZZUNK: https://www.youtube.com/watch?v=HlpObwbgPQs
Falióra tábornok
2023. augusztus 18. 12:50
a wapo (és az amerikai hírszerzés) elfeledkezik arról az apróságról, hogy miután az amerikaiak kezéből kiszivárogtak a tervek - amik melitopolt célozták -, azok mentek a kukába. és hát az új terveket már nem bízták a pentagonra. így megy ez. a helyetekben berdjanszk felé sasolnék inkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!