Uniós szóvivő: Az Európai Unió nem tud biztonsági garanciákat adni Ukrajnának

2023. augusztus 11. 10:47

„Az EU nem egy biztonsági szervezet” – közölte Peter Stano.

2023. augusztus 11. 10:47
null

Az EU nem tud biztonsági garanciákat nyújtani Ukrajnának, mivel ez nem tartozik a hatáskörébe – mondta Peter Stano, az EU külügyi szóvivője egy keddi sajtótájékoztatón, amelyet a Deutsche Welle szemlézett.

Mi nem egy biztonsági szervezet vagyunk. Ez a NATO és tagállamainak hatáskörébe tartozik, nem pedig az Európai Unióéba”

– fogalmazott, sietett azonban hozzátenni, hogy az EU katonailag támogatja Ukrajnát, például az orosz agresszió elleni védekezésképp fegyverszállítmányok küldésével. 

„Ukrajna megérdemli a tiszteletet" - háborog Zelenszkij a NATO-csúcs miatt - Mandiner

Az ukrán elnök úgy fogalmazott, „úgy tűnik, nincs készség sem arra, hogy Ukrajnát meghívják" a szövetségbe.

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2023. augusztus 14. 14:34
szar ügy
KBA98
2023. augusztus 11. 17:18
Ursula észjárását ez a pali nem érti meg! Mi már ismerjük, de de áruljuk el neki! Szívjon csak nyugodtan!
Kormánypárti2
2023. augusztus 11. 12:33
Szóval megy az alkudozás, hogy a lengyelek milyen fedőszervezet zászlaja alatt vonuljanak be Ukrajnába? A törökök (, na és mi miattunk is) a nátó égisze alatt nem fog menni, ezért bepróbálkoztak az eus csicskáknál, de az se jött össze.
SzkeptiKUSS
2023. augusztus 11. 11:32
A globális elit a kisebb közösségek szétverésében érdekelt, legyen az nemzet, család stb. Amelyik értékrend, ideológia az utóbbiakat védi, ellehetetlenítik, nevetségessé teszik, legyen az vallás, hazafiság, család. Ha sikerülne "atomjaira" bontani a közösséget, összekeverni a népeket, akkor könnyedén irányíthatóvá válna. A mostani uniós elit ezért dolgozik. Már rég nem származás mentén, hanem vagyon, befolyás mentén zajlanak a folyamatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!