Ukránosítani akarja a munkácsi középiskolát a kinevezett igazgató és helyettese

2023. augusztus 31. 07:54

Tervben van a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása.

2023. augusztus 31. 07:54

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a kárpátaljai magyar kisebbség üldözése nem lassult, s ukrán vezetőt neveztek ki a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola élére

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrán vezetőt nevezetek ki a kárpátaljai középiskola élére

„Durva támadás érte iskolánkat a városvezetés részéről!” – írja a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola közösségi oldalán.

Most a középiskola a Facebook-oldalán írt a kinevezés után friss fejleményekről: „Szakszervezeti gyűlésünkön a kinevezett igazgató és helyettese jelezte, 

rövidtávú céljuk az iskola ukránosítása, 

a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása.”

A poszt tanúsága szerint a középiskola tantestülete határozott tiltakozását és egységes kiállását látva visszakozott a kinevezett igazgató és helyettese, így most még nem indul új, ukrán tannyelvű osztály, és a tanítás nyelve is még marad a magyar,

de látjuk, hogy a városvezetés terve a magyar oktatás mielőbbi megszüntetése iskolánkban. Kitartunk!”

Mint ahogy arra az olvasóink bizonyára emlékezhetnek, Volodimir Zelenszkij nemrég azt mondta Novák Katalinnak, hogy amit az ukrán kisebbség tagjai megkapnak Magyarországon, azt készek megadni a magyar kisebbség tagjainak is Ukrajnában.

Ezt is ajánljuk a témában

Novák Katalin a Zelenszkijjel való tárgyalásról: Ez kiindulópontnak nem rossz

Szóba került még Novák Katalin óvóhelyen tett „látogatása”, Ferenc pápával történt találkozója, valamint az olasz miniszterelnökkel folytatott egyeztetése is.

Nyitóképen a munkácsi Turul szobor helyére kerülő ukrán címer. Fotó: Facebook

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik