Szembeszálltak a Volkswagen dolgozói a szabotázsakcióra készülő klímaaktivistákkal

2023. augusztus 17. 07:59

A wolfsburgi gyár dolgozói nem engedték, hogy megszakítsák a termelést.

2023. augusztus 17. 07:59

A németországi Wolfsburgban található Volkswagen gyár alkalmazottai hétfőn megakadályozták a klímaaktivisták bomlasztó akcióját, amelynek célja az volt, hogy megszakítsák a termelést – írja az Autószektor.

Az aktivisták a futószalaghoz akarták láncolni magukat, ám az akalmazottak gyors beavatkozásának köszönhetően ez a tervük kudarcot vallott – mondta a Német Sajtóügynökségnek a cég szóvivője. 

„A futószalag rövid időre leállt, de a járműgyártást nem befolyásolta jelentősen a zavaró intézkedés.”

Mint kiderült, az „Az autómentesen akció” szervezet öt aktivistája gyárlátogatás ürügyén érkezett az üzembe, ahol megpróbáltak beszökni a gyártócsarnokba.

„Ez a dolgozók gyors intézkedésének köszönhetően nem sikerült” – nyilatkozta a szóvivő, és hozzátette, az embereket nem bántották. A klímavédőket a rendőrség előállította.

Nyitókép: Jens Schlueter/AFP

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BBrutus
2023. augusztus 17. 17:18
És a klímaaktivisták dolguk végeztével beültek a V8-as 5000 CM3-es autójukba és elszáguldottak, mert máshol is kell a klímát védeni.
survivor
2023. augusztus 17. 13:50
Bubu ! 50 év múlva nincsen EU, Nemzetállamok vannak.
survivor
2023. augusztus 17. 13:49
baszom az anyjukat. De új mobil, laptop kell ? Ruha , cipő kell, vegán hamburger+szója latté kell ? Nyolc MILLIÁRD ember akar ZABÁLNI és még JÓL ÉLNI is.
survivor
2023. augusztus 17. 13:47
hagyni kellett volna , hogy a gépek bedarálják őket... aki a vonat elé fexik, az öngyilkos akar lenni, azt hagyni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!