Sajtóhír: megszűnik a Wagner-csoport

2023. augusztus 25. 10:10

A Sky News azt írja, hogy Moszkva katonai magáncégeket hozott létre, hogy átvegyék a Wagner külföldi műveleteinek irányítását.

2023. augusztus 25. 10:10

Prigozsin halála után a Wagner-csoport „valószínűleg megszűnik” mint kvázi független párhuzamos katonai struktúra – állítja az Institute for the Study of War amerikai kutatóintézet a Sky News cikke szerint. Az ISW azt írja: a csoport központi vezetőségének elvesztése azt jelenti, hogy

a csoport valószínűleg nem fogja túlélni az orosz védelmi minisztériumnak a szervezet megsemmisítésére irányuló kampányát, 

miután Prigozsin június végén Moszkva elleni lázadásba vezette harcosait. Az ISW arról is beszámolt, hogy a minisztérium katonai magáncégeket hozott létre, amelyek jelenlegi és volt Wagner-alkalmazottakat toboroztak, hogy átvegyék a csoport külföldi műveleteinek irányítását.

Nyitókép: Alexander Nemenov / AFP

 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2023. augusztus 25. 18:11
Ha tényleg meghalt Prigozsin, és tényleg felszámolják a Wagnert, akkor ez két bandának jó: 1, Sojguéknak, akiknek nem kell tartani többé attól, hogy egy relatíve kis létszámú magánhadsereg jobban teljesít, mint az irányítása alatt álló állami hadsereg. 2, Az ukránoknak.
Abraxos
2023. augusztus 25. 13:31
Egyébként még az sem biztos, hogy Prigozsin meghalt. Egyszer már 2019-ben eljátszotta, hogy meghalt.
Abraxos
2023. augusztus 25. 13:29
Ez egy akkora bullshit, hogy hihetetlen. A zsoldos szervezetek esszenciális részét képezik a nemzetközi befolyás gyakorlásának. Ugyanúgy ahogy az USA-ban is. Miért hagyná oroszország veszni hagyni egy szervezetet amelyik a közel keleten és afrikában tucatnyi országot segített orosz befolyás alá. Fasság az egész.
olajfa1
2023. augusztus 25. 12:48
A farkast hiába nevezzük át bármivé... az farkas marad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!