Rábólintott Amerika a várva várt harceszközökre, ám ez sem jelent csodát Kijev számára

2023. augusztus 18. 07:50

Az igazán nagy probléma az ukránok számára most az idő.

2023. augusztus 18. 07:50
Armed Forces Day Parade In Poland

Az Egyesült Államok jóváhagyta, hogy Dániából és Hollandiából F–16-os vadászgépeket küldjenek Ukrajnába, amint a pilóták kiképzése befejeződik –közölte a Reuters amerikai tisztviselőkre hivatkozva. 

Ez volt az ukránok által leginkább várt és kért harceszköz, Kijev reményei szerint ugyanis a vadászgépekkel visszaveheti az ellenőrzést a légtér fölött az oroszoktól. 

A gond most már csak az idő.

Mint arról a Mandiner is beszámolt: nagy valószínűséggel egy mindössze hat pilótából álló csoport kezdheti meg a kiképzést az F-16-os vadászgépek használatára. Ők ugyan már folyékonyan beszélnek angolul, azonban először négy hónapos nyelvtréningen kell részt venniük Nagy-Britanniában, hogy megtanulják a repülőgépekkel kapcsolatos szakkifejezéseket. 

Ezt az oktatást a földi személyzettel együtt fogják elvégezni, akik esetleg kevésbé jártasak az angol nyelvben, mivel az ukrán tisztviselők szerint. Emellett Dánia azt kérte, hogy először ne csak a pilótákat, hanem az egész személyzetet együtt képezzék ki. Dánia védelmi minisztériuma nem kívánt nyilatkozni.

Ez az ukrán tisztviselők szerint januárra tolja ki a harci kiképzés kezdetét, amely várhatóan hat hónapig tart.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jakub Porzycki / Anadolu Agency / AFP

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Boruss Demeter
2023. augusztus 18. 10:25
Ahogyan a rendelkezésre álló idő a Bradley-k, Challangerek és Leopard-ok esetében is csak a kezelés megtanulására volt elegendő, a harceszközök hatékony használatának elsajátítására nem, csodát az F-16-osoktól sem kell várni.
remi
2023. augusztus 18. 09:44
"az oktatást a földi személyzettel együtt fogják elvégezni," Szóval usák vagy egyéb nátó ország pilótái fogják ezeket repülni..... Minden egyéb esetben a földi személyzetnek nem szükséges magas szinten angolul beszélnie.
B_kanya
2023. augusztus 18. 09:20
24 darab F16A, 1995-97 között felújított, egyenként akár 40 éves gépek... Plusz reptér nélkül nem megy.
Agricola
2023. augusztus 18. 09:07
"Az Egyesült Államok jóváhagyta, hogy Dániából és Hollandiából F–16-os vadászgépeket küldjenek Ukrajnába, amint a pilóták kiképzése befejeződik". De mennyit? A jóból is megárt a kevés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!