Mennyire veszélyes a Wagner mozgolódása a lengyel határon? Megszólalt a brit hírszerzés

2023. augusztus 11. 09:36

Mutatjuk!

2023. augusztus 11. 09:36
null

Pénteken is kiadta szokásos hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium. Ebben azt írják: augusztus 7-én a fehérorosz kormány bejelentése alapján a 6-os számú Önálló Gárda Gépesített Dandár gyakorlatozásba kezdett az északnyugati Hrodna városánál. A település a lengyel és a litván határ közvetlen közelében található.

Az elmondások szerint az akció célja, hogy a fehérorosz csapatok „elsajátítsák az ukrajnai háború tanulságait”. Elemzők szerint a Wagner zsoldosai is részt vesznek az eseményen és tanácsokkal segítik a kiképzést.
Az eset ugyanakkor a britek szerint nem számít kirívónak, az egység bázisa alapvetően Hrodna városánál van, és a most bejelentett hadgyakorlat vélhetően csak a szokásos évi képzés része. A hírszerzés szerint nem kell attól sem tartani, hogy konkrét katonai akciót készítenek elő az alakulattal.

Hatalmas mozgósításba kezd Lengyelország, tízezer katonát küldenek a határra - Mandiner

A lengyel védelmi miniszter szerint a potenciális támadók „elriasztása" miatt hozták meg a döntést.

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / AFP

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. augusztus 11. 13:46
brit... A Wagner már Afrikában várja a Franciákat.
HuCon1
2023. augusztus 11. 10:31
Hagyjuk már ezt a "Mutatjuk!"-ot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!