Menekülnek az ukrán férfiak a besorozás elől, Zelenszkij hazaárulást emleget

2023. augusztus 12. 13:04

Új lehetőségek nyíltak az ukrán korrupcióban.

2023. augusztus 12. 13:04

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken bejelentette, hogy kormánya a korrupció visszaszorítása érdekében elbocsátja az ország összes regionális katonai toborzófőnökét, miután többször is kiderült, hogy a tisztek kenőpénzt fogadtak el azért, hogy a férfiakat ne kelljen besorozni az orosz invázió elleni harcba – írta meg a New York Times.

Új lehetőségek nyíltak az ukrán korrupcióban

A cikk szerint a héten tett bejelentés, miszerint az invázió óta az ügyészek 112 eljárást indítottak 33, a toborzásban részt vevő tisztviselő ellen, a legújabb bizonyíték arra, hogy 

a háború új utakat nyitott a kormányzat korrupciójának, amely régóta sújtja Ukrajnát. 

Az elmúlt napokban két toborzó tisztet vádoltak meg azzal, hogy meggazdagodtak a férfiak szolgálatra alkalmatlannak minősítő dokumentumok meghamisításával – egyes esetekben fejenként 10 000 dollárt szedtek be.

Zelenszkij hazaárulásról beszél

A lap kiemeli: szerencsétlen, hogy a korrupciós vádak pont akkor kerülnek a felszínre, amikor bombák hullanak civilekre, katonák halnak meg, Ukrajna újabb katonákat próbál toborozni az elesettek pótlására, és milliók hoznak áldozatokat a nemzet fennmaradásáért. A cikk szerint Zelenszkij nem rejtette véka alá megvetését, amikor bejelentette, hogy 

 

kirúgja mind a 24 regionális toborzófőnököt. 

 

Az ukrán elnök a közösségi médiában közzétett videóban azt mondta, hogy „a rendszert olyan embereknek kellene irányítaniuk, akik pontosan tudják, mi a háború, és hogy a háború alatti megvesztegetés miért hazaárulás”. Hozzátette, hogy azoknak a tiszteknek, akiket eltávolítanak, a fronton kellene szolgálniuk, „ha meg akarják őrizni méltóságukat”.

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. február 17. 08:39
HÁBORUS GYILKOS !!!!!!FELAKASZTANI!!!!!!!!!!!!!!!!!
kőbaltás
2023. augusztus 14. 19:52
Nehogy egy napon Zelenszkijt tépjék darabokra az Ukránok.
florin
2023. augusztus 14. 15:36
Már a halálsorra vezényelt katonák is tisztában vannak az ukrajnai őrült korrupcióról. A csókosok bulizgatnak, a csórók meg darabokban fekete zsákban kerülnek haza
ottoka-0
2023. augusztus 14. 09:06
igen szerintem is érdemes volna z-nek fontolóra vennie a lemondását, ha nem képes békében élni, ha nem képes elfogadni a háború "következményeit". tudomásul kellene vennie, hogy a lapokat már régen nem ő osztja. európának, az embereknek békére, biztonságra van szüksége, vagy vele, vagy nélküle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!