Megkezdik a Kupjanszk környéki települések lakosainak evakuálását

2023. augusztus 10. 16:16

A parancsot szerdán írta alá a járási katonai közigazgatás megbízott vezetője.

2023. augusztus 10. 16:16

Az ukrán hatóságok az orosz ágyúzások egyre fokozódó hevessége miatt az Ukrajna keleti felében lévő Harkiv megyei Kupjanszk város környékén fekvő 37 településről megkezdik a lakosok kényszerevakuálását – közölte Kupjanszk katonai közigazgatása csütörtökön a Telegramon.

A tájékoztatás szerint az evakuálás kötelező jellegű, és a térség ukrán ellenőrzésű településeire vonatkozik. A parancsot szerdán írta alá a járási katonai közigazgatás megbízott vezetője, Andrij Kanasevics.

Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója arról adott hírt, hogy az orosz hadsereg humanitárius segélyre várakozó emberekre nyitott tüzérségi tüzet a régióban lévő Bilozirka településen, aminek következtében hat helyi lakos megsérült. Valamennyiüket kórházba szállították, egy sérült állapota válságos.

Több orosz drónt is megsemmisítettek az ukrán erők

Az ukrán légierő közölte a Telegramon, hogy csütörtökre virradó éjjel az orosz hadsereg tíz iráni gyártású Sahid támadó drónt indított Ukrajna ellen északkeleti irányból, asz oroszországi Kurszki területről. Ezek közül az ukrán erők hetet megsemmisítettek irányított légvédelmi rakéták és kézi lőfegyverek segítségével.

A légierő arról is beszámolt, hogy 

pilótáik az elmúlt nap folyamán több mint négytucat bevetést hajtottak végre, 

ebből húszat ellenséges célpontok, orosz katonai összpontosulások, fegyverzetek megsemmisítésére.

Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 580-nal 252 200-ra nőtt. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz helikoptert, 16 harckocsit és 15 tüzérségi rendszert.

(MTI)

***

Nyitókép: Yasuyoshi Chiba/AFP

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. augusztus 11. 14:44
Megkezdik a Kupjanszk környéki települések lakosainak evakuálását" -kényszer evakuálását! Ez most helyesbítés, beismerés..? -esetleg helyi siker-botlás..?
alenka
2023. augusztus 10. 23:15
Miért?....szép dolog menteni az állatokat...
anonymtalan2
2023. augusztus 10. 18:48
Nem úgy volt, hogy most az ukik ellentámadnak? Elfelejtettek erről szólni az oroszoknak?
need-info
2023. augusztus 10. 17:52
Hajrá, előre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!