Elindult Kupjanszk felé az orosz hadsereg, élükön a rettegett Storm-Z rohamosztag

2023. augusztus 09. 17:37

Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka nem sok jó hírt tudott közölni.

2023. augusztus 09. 17:37

Az orosz erők a Harkiv megyei Kupjanszk városát választották támadásuk fő irányának, ehhez nyolc Storm-Z elnevezésű rohamosztagból álló támadócsoportot hoztak létre – mondta el Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka szerdán az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott nyilatkozatában.

A katonai vezető kiemelte, hogy heves csaták folynak a térségben, egyes állások többször is „gazdát cserélnek”.

Az ellenség célja, hogy áttörje csapataink védelmét, és közvetlenül benyomuljon Kupjanszkba”

– tette hozzá. Szavai szerint ezzel egy időben az orosz erők Novoszelivszke környékén offenzívával megkísérelték oldalba támadni az ukrán csapatokat és bekeríteni őket, de nem jártak sikerrel.

„Katonáink bátran tartják az arcvonalat, visszaverve az ellenség minden előre nyomulási kísérletét” – hangsúlyozta a parancsnok. Szirszkij azt is elmondta, hogy kedden látogatást tett a térségben, és

a csapatparancsnokokkal együtt megvitatta a válaszlépések lehetőségeit az oroszok támadásaira.

„Ennek eredményeként minden szükséges döntést meghoztunk annak érdekében, hogy garantáljuk az ellenség visszaszorítását” – fogalmazott. Hozzátette, hogy elsősorban az ukrán alakulatok további megerősítéséről ejtettek szót, minden szükséges erővel, eszközzel és lőszerrel.

Volodimir Zelenszkij elnök szerdán újabb haditanácsülést hívott össze, amelyet ezúttal szűkebb körben tartottak meg. Ezen az államfő tájékoztatása szerint egyetlen témára, az ukrán offenzívára összpontosítottak. Elemezték a kialakult helyzetet, az orosz műveleteket és megtervezték a jövőbeli lépéseket, valamint az ukrán csapatok minden szükséges eszközzel való ellátását.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Sameer Al-DOUMY / AFP

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. augusztus 10. 17:01
Ha eszed lenne nem írnál ilyen baromságokat!
Sztrovacsek
2023. augusztus 10. 08:43
A mindent elsöprő orosz armada másfél éve kínlódik három ukrán megyével. Megmondtam egy hónap után, csapágyas a gőzhenger.
Beszélgető
2023. augusztus 10. 07:47
Ez a harc lesz a végső, csak összefogni hát!
Kiscsiga
2023. augusztus 10. 07:46
Már kevés volt a kokó igy csak szük tanácskozásra volt lehetőség :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!