Medvegyev megfejtette: szerinte ezért nem akarja abbahagyni a háborút a Nyugat

2023. augusztus 16. 19:09

Szerinte az csak egy álca, hogy időről időre felhozzák a béketárgyalások szükségességét.

2023. augusztus 16. 19:09

Dimitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek arról beszélt, szerinte a Nyugat nem érdekelt abban, hogy véget érjen a háború Oroszország és Ukrajna között, mert minél több pénzt akar szerezni a hadiiparból.

„Azok a spekulációk, hogy megérett az idő arra, hogy a felek tárgyalóasztalhoz üljenek és tárgyaljanak a békéről, csupán azt mutatják, mennyire ravaszak. Ők egyáltalán nem akarják ezt. A katonai lendkereket akarják fenntartani, hogy minél több pénzt kereshessenek” – mondta Medvegyev egy katonai fórumon.

Felidézte, hogy az orosz katonák sikeresen pusztítják a nyugatról szállított felszereléseket, ami szerinte a jövőben is folytatódni fog. Ezért áll elő a Nyugat időről időre azzal a felvetéssel, hogy tárgyalni kell a békéről, vélekedik. 

 

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez csak egy része a történetnek, a másik része pedig az, hogy az amerikai és az európai hadiipari komplexum is ezen keres pénzt. Azzal, hogy felszereléseket szállítanak Ukrajnába, hatalmas profitra tehetnek szert. Vagyis pénzt keresnek a háborún”

 

– magyarázta Medvegyev.

Nyitókép: Yekaterina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Man-diner
2023. augusztus 17. 07:48
Avult fegyverzetcsere modernebbre Ukránia eladósítása mellett nem rossz judenschule üzlet.
balbako_
2023. augusztus 17. 05:24
A nyugati fegyvergyártóknak ez az évszázad üzlete. Európa fizeti, az ukránok halnak bele a kassza meg az USA fegyvergyáraiban cseng.
EX_Terminator
2023. augusztus 17. 03:12
Nem mi csináljuk, ők csinálják magukkal tudva hogy ebből jól nem jöhetnek ki. Szóval ne rinyáljanak! Kibaszottul nem tud meghatni.
FOB
2023. augusztus 16. 22:47
Csesszenek ki velük. Menjenek haza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!