Sajtóértesülés: Lukasenka tudta, hogy merénylet készül Prigozsin ellen

2023. augusztus 27. 15:11

A fehérorosz elnök saját bevallása szerint az információt akkor tudta meg, amikor az emírségekbe utazott.

2023. augusztus 27. 15:11
Lukasenka

A fehérorosz elnök, Aljakszandr Lukasenka tudott arról, hogy merénylet készül a Wagner-csoport vezetője ellen – legalábbis a Sputnik Belorus értesülései szerint.

A fehérorosz elnök saját bevallása szerint az információt akkor tudta meg, amikor az emírségekbe utazott.

A lap értesülései szerint azt is elárulta, hogy két órán belül egy rejtjeles üzenetet adott át az Egyesült Arab Emírségekben lévő orosz nagykövetnek, hogy tájékoztassa Vlagyimir Putyint és Alekszandr Bortnyikovot, az FSZB vezetőjét. Ezt követően néhány perccel pedig megkérdezte Jevgenyij Prigozsint, hogy az információ eljutott-e hozzá. Prigozsin pedig állítólag megerősítette őt abban, hogy Putyin figyelmeztette őt készülő akciókra.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: BelTA / Sputnik via AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. augusztus 28. 07:16
Őmaga lőtte le, mi? Kedves mandi
dios1968
2023. augusztus 27. 18:15
És ha tudta akkor mi van? Azt mindenki tudhatta aki ismeri kicsit is a ruszki berendezkedést hogy nem úszhatja meg a Moszkva irányába történő vonulást. Ez teljesen világos volt már akkor.
kuzmics
2023. augusztus 27. 18:11
Szokás szerint keverik a ...!
Türelem
2023. augusztus 27. 17:51
A történtek kapcsán a felelősöket a régión kívül kerestem - s e téren nem változott a véleményem - , mivel véleményem szerint a szervező/k/ célja a háborús konfliktus ébrentartása, továbbvitele, elhúzása, ezzel párhuzamosan Európa, benne Oroszország gazdasági, politikai, katonai szempontú végletes meggyengítése, mint potenciális versenytárs padlóra küldése, bárminemű békekezdeményezés csírájában való elfojtása, minden ezt célzó kompromisszum keresés blokkolása. A szervezők számára az emberi életek nem számítanak, különösen, hogy a szlávokat küldik egymás ellen gyilkolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!