Lengyel miniszterhelyettes: Van határa az Ukrajnának nyújtott lengyel támogatásnak

2023. augusztus 12. 15:29

„Minden lépésünket a lengyel nemzeti érdeknek kell diktálnia” – húzta alá Tomasz Rzymkowski.

2023. augusztus 12. 15:29
Lengyel tank.

Tomasz Rzymkowski, lengyel oktatási és tudományos miniszterhelyettes interjút adott a Do Rzeczy lapnak, melyben szóba került Ukrajna támogatásának kérdése. A miniszterhelyettes kifejtette:

Én mindig is egy dolgot támogattam: nemzeti érdekeinknek kell vezérelnie bennünket.

A lengyel nemzeti érdek az, hogy Ukrajna szuverén és független államként létezzen, és ha Lengyelországnak határosnak kell lennie az Orosz Föderációval, akkor ezt csak északról tegye, ne északról és keletről” – fogalmaz Rzymkowski. Hozzátette: „Úgy vélem, hogy minden lépésünket a lengyel nemzeti érdeknek kell diktálnia. És véleményem szerint ez a határ. Ilyen a politika, hogy minden országot a saját nemzeti érdekei vezérelnek.

Ne nehezteljünk az ukránokra, az oroszokra, a németekre, mert a saját érdekeik vezérlik őket.

A lengyel államnak keményen kell döntenie, és csak azt szabad tennie, amit a nemzeti érdek diktál” – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Nyitókép: Wojtek Radwanski / AFP

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 12. 22:54
Mostanáig hol voltak a lengyel erdekek?....
SzkeptiKUSS
2023. augusztus 12. 20:58
Ezt eddig is tudták. Pofán vág a valóság, hogy ezt a háborút nem lehet megnyerni és el kell kezdeni a békére készülni. Az orosz továbbra is szomszéd lesz.
Stingary76
2023. augusztus 12. 20:29
A lengyel revizionizmus utat tör.
falcatus-2
2023. augusztus 12. 20:08
"Ne nehezteljünk az ukránokra, az oroszokra, a németekre, mert a saját érdekeik vezérlik őket." Várjuk meg a holnapot. Mert az éjszaka gyakran resetel a lengyeleknél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!