Kadirov: Teljesítem Putyin parancsait, bár tudom, bármikor meghalhatok

2023. augusztus 31. 07:19

A csecsen vezető szokatlan nyíltsággal fogalmazott az orosz elnökhöz való viszonyáról.

2023. augusztus 31. 07:19

A Sky News arról tudósít, hogy Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője azt mondta, kész életét adni Vlagyimir Putyinért. Emlékeztetnek: Kadirov 2007 óta vezeti az orosz köztársaságot, és Putyin közeli szövetségese. A csecsen hadúr az ukrajnai háború kezdete óta támogatja az orosz elnököt, írják, sőt, három tizenéves fiát is harcba küldte. 

Kadirov most egy közösségi oldalon azt írja: 

szórakoztatják a jóslatok, amelyek szerint gyors halál vár rá, 

valamint kiemeli: elkötelezett a haza mellett. „Szórakoztatnak az Oroszországot sértő reflexiók a külföldi lapokban, akik gyors halált jósolnak nekem. Valójában én Oroszország legfőbb főparancsnokának gyalogos katonája vagyok, nem vagyok a magam ura” – írta.

Kadirov így hangsúlyozza: 

kész lenne meghalni Putyinért, és elfogadja, hogy „hirtelen elveszítheti az életét”, ha Putyinnak hűségesebb követője akad.

„A valláshoz, a hazához, a haza érdekeihez tartozom. Kész vagyok teljesíteni Vlagyimir Vlagyimirovics bármilyen parancsát, akkor is, ha halál lesz a következménye. Hirtelen meghalhatok, ha megtudom, van nálam odaadóbb ember az elnökünk iránti tiszteletet nézve, akinek egyébként az életemet köszönhetem” – fogalmaz rejtélyesen. 

Nyitókép: Said Tsarnaev / Sputnik / AFP

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ataman-0
2023. szeptember 06. 23:34
Szerintem Kadirovnak inkább a honfitársaitól kéne tartania... 🤔
gyzoltan-2
2023. szeptember 01. 06:23
-csak egy válasz, mely fedni látszik a valóságot... gyzoltan-2Kovács Ubul 2023. szeptember 01. 06:15 Semmire sem magyarázat! Nincs alternatíva! Addig amíg ilyen, kősziklának bizonyuló kormánypárti "ellenzékkel" rendelkezünk, kikre a sikert alapozni lehet... -valószínűleg ezért védi őket a hálás Orbán oly elkötelezetten...
Kovács Ubul
2023. augusztus 31. 18:48
A kágébés eltitkolt szerelmének gyümölcse? Ez sok mindent megmagyarázna!
drogqueen
2023. augusztus 31. 10:07
De valahogy négse ő, hanem a szerencsétlen orosz kiskatona adja, hogy a cár, meg a bojárok tovább gazdagodjanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!