Ez a „szuperfegyver” dönthet az orosz-ukrán háború sorsáról

2023. augusztus 07. 18:24

Van olyan elemző, aki szerint Ukrajna ezen a téren jobb helyzetben van.

2023. augusztus 07. 18:24

Több szakértő szerint úgy néz ki, hogy Ukrajna előnyben van a drónháborúban. „Nincs kétségem afelől, hogy Ukrajna nyeri a drónháborút” – mondta a Newsweeknek Steve Wright brit drónszakértő.

A szakértő szerint a harc nagyon is eszkalálódott, mivel Ukrajna és Oroszország is igyekezett jelentős mértékben megnövelni csapatait a pilóta nélküli járművekkel.

Oroszország kicsit le van maradva a drónok terén, de fokozatosan felzárkózik”

– ezt a véleményt hangoztatja Marina Miron, a londoni King's College hadtudományi tanszékének kutatója.

Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója szerint pedig azért nagyon fontos a drónok kérdése, mert szuperfegyvernek számítanak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. augusztus 08. 14:58
A HIMARS rakétákat meg a drónokat amerikai segítséggel a Starlink műholdas rendszerén keresztül irányítják. Ebben az esetben a legtisztább formában tölti be az amerikai segítség a tüzérek funkcióját. A drónokkal folytatott hadviselés kezd hasonlítani a drónokkal támadók szempontjából egy számítógépes hadijátékra. A drónok kezelői távolból számítógépekkel vezérlik a drónokat, jelölik ki a célpontokat, kockázatuk csekély, ellenben a kijelölt célpontok elpusztulási esélye nagy.
akkor ki
2023. augusztus 08. 07:25
Aztán nehogy az oroszok olyan drónokat küldjenek fel, ami kicsike kis atom robbancsokat hordoz. Na akkor ki lesz a győztes?
Bitrex®
2023. augusztus 08. 06:40
Brit drónszakértő..........bruhaha. És nincsenek kétségei. Ez is olyan ingyenélő lehet, mint Karigeri 40+ (here) tanácsadója.
Kecmec
2023. augusztus 08. 04:07
Tudjuk brit szakértő, mosogatógép chip és gyalogsági ásó..... médiával nem lehet háborút nyerni.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!